49
Следвайте ни

Сменят водопровода на Брезовско шосе и "Дунав", движението ще е затруднено

viber icon

Последният пети обект по проекта на воден цикъл на Пловдив започва да се изпълнява от утре  на Брезовско шосе. Смяната на стария магистрален водопровод от етернит стартира  почти от табелата на Пловдив, минава по Брезовско шосе, а след това и по целия бул. "Дунав"  до пресечката с бул. "Васил Априлов". Строителните работи ще се извършват в едно платно, движението няма да се спира, но ще се ограничи и ще бъде затруднено, тъй като колите ще вървят в двете посоки по два отделни коридора. 

Реконструкцията  на канализационната и водопроводна мрежи струва  18 350 704, 36 лева с ДДС. Фирмата изпълнител - консорциум с водещ участник ПИМК, трябва да монтира тръбите за две години. От Община Пловдив увериха, че и двете платна ще бъдат преасфалтирани от бордюр до бордюр. Обсъжда се вариант след месец строителите да започнат работа и на бул. "Дунав", за да намалят сроковете.

Проектът за воден цикъл  на Пловдив се финансира по ОП "Околна среда 2014-2020″ и е на обща стойност 115 334 116,42 лева. Към приключване върви смяната на ВиК в Кършияка, където над 40 улици вече са завършени. Работи се и по модернизацията на Пречиствателната станция, каза зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?