46
Следвайте ни

Сменят с асфалт паветата на улица "Лев Толстой" СНИМКИ

viber icon

Ремонт започна на ул. „Лев Толстой“, която свързва бул. „Санкт Петербург“ и „Кн. Мария Луиза“. Старата настилка се премахва в участъка от ул. „Богомил“ в посока към гробищата. Паветата покрай хотел „Империал“ почти изцяло са извадени и вместо тях ще има асфалт.  Приготвени са тръби за кабелна мрежа. На улицата е пълно със строителна техника, но в събота е почивен ден и на обекта не са работи. 

Средствата са  осигурени по оперативна програма „Региони в растеж“.  Ремонтите в кв. „Гладно поле“ са на стойност  близо 11 млн. лева. Сред обектите, включени в  проекта,  са  продължението на ул. „Богомил“ до бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Радко Димитриев“.  

В последните години от улиците в Пловдив са свалени хиляди тонове  павета . Асфалт смени каменните блокчета на Коматевско шосе, бул. „Шести септември“, Васил Априлов“,  "Македония", „Гладстон“ и много други улици.

От общината обясняваха, че паветата се съхраняват от фирмите, с които са сключени договори за ремонт, количествата се отчитат и се отпускат само когато има изрична заповед на администрацията, при това  за обекти от общоградско значение – например, за алеи в градини и паркове или за възстановяване на останалите павирани улици. Материалът не са продава на частни фирми и лица.

Но  няма информация какво е количеството на паветата , което се пази в депата на строителните фирми като общинска собственост , какъв обем павета са извадени и колко от тях и къде са вложени.

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Петър Петров

Петър Петров

09.10.2021 | 19:18

Една добре павирана улица и я рушат?!?

Отговори
12 4
Митко Митев

Митко Митев

09.10.2021 | 18:39

Колко много улици плачат за ремонт, а те улицата пред хотела на Тотев ремонтират. Егати наглостта!

Отговори
16 3
Да бе... Сефте КОМЕНДАНТСКИ!

Да бе... Сефте КОМЕНДАНТСКИ!

09.10.2021 | 19:30

То пък един ремонт! ПАРОДИЯ!!! Важното е да се усвояват парите от ПРАВИЛНИТЕ ЛЮДЕ!!! Както се случва в тоз град от 30 Години насам!!!

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?