Следвайте ни

Сменят главния секретар в областната управа в Пловдив

viber icon

Смяна на главния секретар се очаква в областната администрация. Длъжността  се причислява към политическия екип, както и зам.-областните управители. За поста е бил предпочетен Георги Янев и според запознати той има опит в структурите на МВР. 

Новият областен управител Ангел Стоев нито потвърди, нито отрече, че Георги Янев от днес е в сградата на областта. До този момент няма назначения, каза губернаторът, като вежливо обясни, че утре ще има повече информация и че за петък планира да даде първата си пресконференция, освен ако няма други неотложни ангажименти. 

Една от важните функции на главните секретари е да организират  провеждането на изборите. С встъпването си в длъжността Ангел Стоев декларира, че основната му цел е да осигури  условия за честен вот за 46-то Народно събрание на 11 юли. 

Досега главен секретар  в областната администрация беше инж. Йордан Кюмюрджиев, бивш директор на пловдивската дирекция на МВР и бивш председател на Общинския съвет. Той беше поканен на поста от Дани Каназирева, след като в края на 2019 г. тя стана губернатор с решение на Министерския съвет. 

Предполага се,, че сменени ще бъдат и зам.-областните управители Евелина Апостолова /ГЕРБ/ и Димитър Керин /Атака/. 

На снимката: новият областен управител Ангел Стоев

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Алена!

Алена!

25.05.2021 | 17:54

Всички до един вънка! Иначе оти ги ручахме жабетата! От тези сегашните паразити никой не трябва да остане! Иначе язък за барута!

Отговори
3 0
Пак ще ни заробят

Пак ще ни заробят

25.05.2021 | 15:59

Ми нали сам каза, че няма да има уволнения. Ама мекерета са. Само ченгета. Ех, българите пак си го направихме. Тези ще са по лоши. Те правабят диктатура, ще ни вземат и парите

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?