965

Сменят директора на общинска болница „Св. Мина”, проф. Петър Петров изненадан

Договорът с проф. д-р Петър Петров за управление на МБАЛ „Св. Мина” се прекратява предсрочно и Общинският съвет ще избира утре временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурса. 

За шефския пост  на бившата Първа градска болница са номинирани двама кандидати. Това са зам.-управителят д-р Емил Караиванов и финансовият експерт в същата болница Мария Горева. Местният парламент ще решава кой от двамата ще оглави общинското лечебно дружество. 

Предложението е внесено извънредно от кмета Здравко Димитров за обсъждане в ОбС.

Градоначалникът посочва, че решението за оставката на проф. Петров е взето след среща с пловдивското ръководство на КТ „Подкрепа”. Причината е възникнало напрежение между част от персонала на болницата. „Голяма част от персонала изразява готовност за напускане на лечебното заведение, което ще се отрази негативно върху дейността на МБАЛ „Св. Мина”, посочва в мотивите кметът. 

Рокадата изненада проф. Петър Петров. „Никой не ме е уведомил и научавам за смяната ми от медиите. Логично ли е да се вземе това решение,, без да е взето моето мнение. Това са сталински методи”, гневно коментира за „Марица” проф. Петров. 

Той  не скри, че е огорчен : „Десет години тази болница беше на загуба и всяка година искаше пари от общинския бюджет. За две години, откакто съм управител, МБАЛ „Св. Мина” е на печалба и има в резерв половин милион лева. Явно някой не харесва болницата да върви добре”, отбеляза още управителят. 

Той припомни, че наскоро имаше недоволство за ваучери, които се дават за храна за 12-часовите дежурства. Разказа, че ги е сменил с доставка на порции, защото от ваучерите изтичали много пари. Но от понеделник, след като е разбрал за недоволството, е върнал ваучерите. 

„Не знам да има повод за друго напрежение и ми е странно защо не са ми поискали обяснения открито очи в очи”, допълни проф. Петров. 

Оставката  на управителя идва два дни, след като той оповести, че двойно увеличава заплатите на медицински сестри и лекари в болницата

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Така

Така

09.06.2022 | 06:40

Докторе, я кажи за какво става дума?

Отговори
6 0
Пешо

Пешо

08.06.2022 | 20:09

Галош ,ама меринджей

Отговори
6 2
gogo

gogo

08.06.2022 | 17:08

Професорчето(не по медицина) сега къде ще кръшка с младата любовница от Казанлък.Къде ще спи момичето сега?Толкова години безплатен хотел +заплата от няколко щата- абсолютна вакханалия. Че и родата и беше уредил със службички в болницата. Иначе голям го вади! За прокурор е!!!

Отговори
8 2
Правда

Правда

08.06.2022 | 16:07

В БГ е така, галошчетата се дразнят и злобеят на по- можещите и доказалите се. Жалко, че в медицината е еманацията на завистта и злобата, въпреки че народът приема медиците за висше съсловие, само който е работил в здравеопазването е наясно с гореказаното.

Отговори
5 5
Христофор Колумб

Христофор Колумб

08.06.2022 | 16:24

"Професоре", стига си писал сам коментари в твоя защита. Същото важи и за това, че всеки, който е работел с теб се е хванал за главата и не иска да има вземане, даване с тебе. Как може да се излагаш така с тея любовници? Бъди малко по-дискретен.

Отговори
9 4
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

08.06.2022 | 16:02

Много мъка и харчове покрай тази болница, ей! И макар, че съм роден в родилното ѝ отделение, смятам, че е най-добре да я закрият, или поне да я слеят с другата общинска.

Отговори
6 7
Розичка

Розичка

08.06.2022 | 14:49

Е, Петьо, Петьо.... Галош си беше и галош си остана. Честно, по-прост човек от теб не познавам. Даже много се задържа в тая болница.

Отговори
19 7
Законите за какво са?

Законите за какво са?

09.06.2022 | 11:33

Галоша не е прост! Ние сме прости, че търпим такива. Какво като го махнат? Ще го зареже силиконката и толкова. А злоупотребите? Десетките хилядарки? Разследване и съдебна отговорност за лапача!

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?