71

Сменяме партидата на тока без да ходим до офис

До няколко месеца ЕВН „Електроразпределение“ ще предостави широк набор от нови електронни услуги за абонатите на компанията.

Новината беше съобщена на традиционния брифинг на ЕВН за първото полугодие на 2022 година. Новата система ще предложи изцяло безконтактно заявяване на редица от най-популярните услуги на компанията като смяна на партидата и откриване на нова партида, които към момента изискват посещение в офис на компанията. Това обяви Здравко Братоев, който е заместник-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение“ Юг. 

Петър Костадинов от отдел "Комуникации" пък добави, че към момента новата платформа вече се тества, като от компанията очакват още тази есен както битовите, така и небитовите клиенти да могат да се възползват от нея. Това е поредна стъпка от страна на ЕВН към предоставяне на още по-широк набор от услуги към потребителите. 

По време на пресконференцията стана ясно още, че промяната в политиката на обслужване на компанията е дала повече от добри резултати. Още през ноември на миналата година, ЕВН извади обслужването на юридически лица от офисите и създаде своеобразен бизнес център, който да работи само с небитовите потребители. За 8 месеца новия център в "Северен" е обслужил над 5400 клиенти на компанията. 

ЕВН са инвестирали 24,5 млн. лева в развитие на мрежата и повишаване на сигурността на захранването в региона от началото на годината, като за този период са изградени 98,6 км нови елктропроводи и кабелни линии, както и 35 трафопоста. Вече е закупен терен и предстои строителството на нова подстанция „Марица“ край тенис кортовете на „Локомотив“. Изграждането се планира да започне през 2025 година. 

"ЕВН Топлофикация" пък се похвали, че компанията има над 20 нови обекта, които са присъединени към мрежата. Интерес към централното парно има в оформящия се като нов квартал до Гребния канал, където пък в момента върви изграждането на нова мрежа по бул. "Пещерско шосе".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?