49

Смели родители се превъплътиха в приказни герои в ДГ „Мирослава”

Традицията продължава! Деца и възрастни от ДГ „Мирослава” отново смениха роли по повод 1–ви юни -  Деня на детето. С още по–голямо вълнение, с повече трепет, любов и старание, смели родители облякоха сценични костюми и народни носии, а децата искрено и сърдечно се забавляваха с гордост в очите от представлението на своите родители. 

И тази година празникът „В света на детството” остави своя траен отпечатък в сърцата на децата, в живота и историята на ДГ „Мирослава”. С много ентусиазъм родителите от шестте групи избраха костюми и музика и изработиха декори. Неуморни в репетициите, „порасналите деца” си припомниха детството с много смях, закачки и настроение.    

Изненадите за малчуганите започнаха отрано. Екипът на градината беше подготвил за тях празничен обяд в двора, на който те много се зарадваха. Следобед дойде време за следващото вълнуващо събитие по случай Деня на детето. 

Старт на празника „В света на детството” за изненада на всички присъстващи бе поставен от любимите учители на малчуганите, които бяха представени от Радка Гъркова - директор на детската градина, като „златните и слънчеви момичета на „Мирослава”. Облечени като лъчи на греещо слънце, те предизвикаха със своя танц „Слънчеви лъчи” много емоции и усмивки и повдигнаха настроението  на зрителите.

Активното участие на родителите от всяка група създаде незабравими емоции и предизвика много усмивки у децата. Станахме свидетели на прекрасна компилация от актьорско майсторство в драматизация на приказките „Дядо вади ряпа /II гр./ и „Нова приказка за Червената шапчица“ /I а гр./, сложно преплетени цветни воали в танц „Пъстра дъга” /III а гр./, невероятна хореография на песента „Детска планета” /I б гр./, емблематично участие на дует „Уейл” в „Танц на цветята” /IV гр./ и танц с фолклорни мотиви /III б гр./. Всичко това достави много радост на зрителите от актьорските умения и скритите таланти на родителите артисти и остави незабравими спомени.

Заедно, учители и родители, с ентусиазъм покориха сцената на ДГ „Мирослава” в името на една обща цел – да доставят радост и щастие, обич и вълнуващи трепети в детските сърца.

В края на празника поздрав към всички поднесе бившата възпитаничка на ДГ „Мирослава” – Виктория Димова с песента „Вълшебен ден”.

В знак на благодарност и признателност за  неуморния и всеотдаен труд, за високия професионализъм на директора и екипа на ДГ „Мирослава”, председателят на УН – Величка Такева връчи почетен плакет от името на всички родители. Тя изрази удовлетворение, че „в условия на доверие, подкрепа и сътрудничество между родителите и екипа на ДГ „Мирослава” се реализират инициативи, събития и проекти, които са добър пример за създаване на позитивна образователна среда и щастливо детство за всяко дете”.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?