49

Служители на РЗИ-Пловдив на протест, искат по-високи заплати

Служители от Регионалната здравна инспекция в Пловдив излязоха на протест пред сградата с искане за по-високи заплати. По този начин те се присъединиха към общото недоволство на колегите им в цялата страна, тъй като днес се проведе и национален протест. 

Въпреки недоволството си служителите в РЗИ-Пловдив са по работните си места. Носят протестни лентички, а в обедната си почивка излязоха на протест. Исканията им са за вдигане на трудовите им възнаграждания със задна дата в срок до 25 октомври, както и да се премахне неравното заплащане на различни служители на една и съща длъжност. Протестиращите твърдят, че заплатите им не са били актуализирани през последните две години. 

Към момента в Регионалната здравна инспекция в града под тепетата работят над 150 души. Мнозина споделят, че заплатите им са малко над минималните за страната. Това според тях е несправедливо, предвид че са изнесли тежестта на пандемията на гърба си.  Служителите смятат да протестират всеки ден, докато исканията им не бъдат чути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?