71

Случаят Белащица: Седем реални ползи за Пловдив от новия квартал

Хората в Белащица едва ли знаят цялата истина за това какво ги чака, когато станат част от големия град. Но за пловдивчани със сигурност ще има поне 7 реални ползи, ако референдумът в селото успее:

1. Администрацията в Пловдив най-накрая ще трябва да ремонтира Кукленско шосе. Все пак ще е срамота на новите  пловдивчани от Белащица да им изпадат пломбите, когато пътуват към центъра на града си. В тази връзка можем да врътнем  един бърз референдум и за Скутаре. Ако и той успее, ще трябва най-после да запушим дупките и по Рогошко.

2. Заради необходимостта да включим Белащица в Общия устройствен план на Пловдив, да зарежем напъна с измененията на съществуващия и направо да възложим разработването на нов. Така най-накрая да имаме документ, който да регламентира правилата за застрояване в града.

3. Понеже на хората в Белащица им се обещават „преференциални” местни данъци, Пловдив, ще се наложи най-после да пренапишем остарялата наредба за районирането в Пловдив, според която се определят данъчните оценки на имотите. Тя отдавна не е адекватна, създава възможности за палати в „Остромила” и „Беломорски” да се плащат данъци като за кокошарници, както и абсурда съседни имоти от двете страни на бул. „Източен” да получават съвсем различни данъчни оценки.

4. Да поставим начало на инициативата „Белащица европейска столица на културата”, с което да довършим онова, което бяхме замислили, но не свършихме през онази паметна 2019 година. А с новата държавна и европейска помощ за ЕСК да построим в Яката дома на пловдивската опера някъде измежду мутробароковите къщи в селото.

5. Понеже сме му хванали чалъма със строителството на Колежа и ст. "Локомотив", можем да поискаме от държавата едни 200-300 милиона, за да изградим новия национален стадион в терена на затворените кариери над Белащица.

6. В обществената поръчка за изграждането на физкултурния салон на селското школо в Белащица да вкараме и парите за този на Руската гимназия в Пловдив. Там учениците си чакат салона второ десетилетие и не е ли малко дискриминационно те все така да си нямат, а за дечицата в Белащица да построим веднага.

7. С поръчката за новата забавачка в селото пък да пуснем и средствата за обзавеждането на детската градина на бул. „Ал. Стамболийски” в Пловдив. Тя е построена преди 6 месеца, но не може да приеме първите си възпитаници, защото си няма масички и столчета.

А най-голямата полза за пловдивчани ще е, ако успеем да изнесем малко политици в бъдещия нов квартал. Днешните проксита на референдума спокойно могат да се кандидатират за кметове на Белащица на следващите избори. Така хубаво обещават, че няма как да не ги изберат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
Кмета на Нета

Кмета на Нета

21.06.2022 | 10:14

Белащица и селата от община "Родопи" са много по-добре от града в момента. Истината е, че в Пловдив не остана много за крадене. Най-апетитните местенца се продадоха, бетонираха и т.н. Който иска да живее в Пловдив, да види околовръстното, да го сравни с асеновградско и да си помисли пак.

Отговори
0 0
Киро Кокорев

Киро Кокорев

19.06.2022 | 07:57

Ще превърнат селото в бетонна площадка. Само приказки. Вижте визията на Кметя с два пръста чело е. Колко да е умен.

Отговори
3 1
пловдивчанин

пловдивчанин

16.06.2022 | 12:31

градът е стремеж към общност , което означава перфектен светкавичен транспорт , за да могат децата на белащица да учат в езиковите гимназии без да плащат за квартири в пловдив.Това е градът другото е просто мехачинч о добавяне на села кръщавайки ги квартали .трябва общ устройствен план и всички комуникационни въпроси да бъдат решени като за 21 век а не по стандартите на 19 век.

Отговори
3 2
Кдк

Кдк

15.06.2022 | 21:11

Ами околовръстното на тракия кога бе шарлатани

Отговори
7 2
УМЕН

УМЕН

15.06.2022 | 20:19

ха-ха СТАДИОН НА КАРИЕРАТА И КАТО РИТНЕТЕ ТОПКАТА ЩЕ Е ГОНИТЕ ДО ОКОЛОВРЪСТНОТО...

Отговори
9 3
Paula Fox

Paula Fox

15.06.2022 | 19:25

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
1 9
Бела Щицата

Бела Щицата

15.06.2022 | 18:23

Национален Стадион на отбора на Дана Измама, Манин Ваню, Менда Крадливата, Пачо Лъжеца, Зико Селския с името"Хитър Петър" с треньор Би Би Банкянски!

Отговори
31 4
Къде забрави старши треньора....

Къде забрави старши треньора....

15.06.2022 | 19:57

Естествено тотя мамин кратуня

Отговори
16 5
Петър

Петър

15.06.2022 | 17:59

Богаташите изградили замъци в Белащица си заслужават да повярват на този, който излъга пловдивчани. Ще имат нови, по високи данъчни оценки, ще плащат повече за скъпите си коли, ще си сменят личните карти, шофьорски книжки и паспорти, ще имат "удоволствието" да се запознаят с главния архитект на Пловдив. Той ще им отвинти главите, защото сегашния главен архитект на Родопи е невинно детенце в сравнение с него. Да не говорим за административните такси, които ще плащат като граждани. Да погледнат в наредбите на ОС. Така мога да продължа да изброявам още много.

Отговори
26 8
Тъпанарино глей си града

Тъпанарино глей си града

15.06.2022 | 17:56

Долу алчните крадливи ръце от селото ни.

Отговори
22 11
намръщенЪ

намръщенЪ

15.06.2022 | 23:15

Ако съм на мЕстото на Тъпанарина, ще ви разредя рейсовете с по още един лев цена отгоре и ще омекнете, селинджъри

Отговори
6 4
Стефчо Дедов

Стефчо Дедов

15.06.2022 | 17:52

Тоя "оправи" Пловдив ,сега на Белащица налита.

Отговори
24 10

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?