71

„Сливи за смет“ донесоха 10 бона награда на Мирослав Гаригов

Той е големият победител в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“

 

Настолна игра за рециклиране на отпадъци „Сливи за смет“ донесе на създателя си Мирослав Гаригов награда от 10 хил. лв. Той стана големият победител в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“.

Първенците бяха наградени днес в Градската художествена галерия. Сред официалните гости бяха зам.-кметовете Георги Титюков, Тодор Чонов и Величко Родопски. В чест на победителите те разрязаха специално приготвена торта с името на конкурса.

 

Второ място журито гласува за дигитална образователна платформа, подходяща и за ученици, и за преподаватели. Тя е разработка на Здравко Дионисов, който получава 6 хил. лв.

В битката за третото място се класираха двама участника – Георги Колев и Здравко Балджиев, които ще получат по 3 хил. лв. Георги Колев е конструирал дрон с приложение в земеделието – в частност да извършва прецизно пръскане с торове и растителнозащитни препарати. Той е ученик в Математическата гимназия под тепетата.

Здравко Балджиев е разработил сайт за детегледачки „Рента баба“, а вдъхновението дошло от съпругата му Стела, с която от скоро се радват на второ детенце.  

Конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“ се провежда за 14-и път и се организира от отдел „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив. Негов инициатор е зам.-кметът Георги Титюков. Той коментира, че от старта на проявата до момента в нея са се включили близо 400 млади пловдивчани. Голяма част от победителите са успели да реализират успешно проектите си в практиката.

Проявата дава възможност за участие и изява на български граждани от 18 до 35 годишна възраст, които са с постоянна адресна регистрация под тепетата.

В журито са участвали външни експерти, академични преподаватели, представители на студентските съвети, и представители на общинската администрация.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дийй

Дийй

30.11.2022 | 17:30

А дъртата баба Анести защо я няма на наградите! А Зики, как е пропуснал да присъства и да попадне в газете за. да си направи реклама! Тези са пълно куку!Закривай!

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?