Следвайте ни

След затягането на мерките: Ето как ще работят пазарите в Пловдив

viber icon

Тържищата в Пловдив няма да затварят засега, а изричното условие е да се осигурят "зелени коридори" за вход и изход. "На този етап нямаме промяна, клиентите задължително трябва да си слагат маски, когато купуват плодове и зеленчуци, и да спазват дистанция", предупреди директорът на "Общински пазари" Запрян Тодоров. 

На Четвъртък пазара, който единствен в града е покрит, от една година за посетителите е създаден строг ред, сред които е и еднопосочно движение. Тържището има два входа и два изхода с указателни табели на вратите и охрана, която да напомня на гражданите за противоепидемичните мерки. 

"Спазваме стриктно всички  решения на Националния щаб и заповедта на министъра на здравеопазването. Допълнителни мерки в Пловдив засега няма да въвеждаме, освен ако не ги разпореди Областният оперативен щаб. Общинският щаб се събира в понеделник, за да обсъди контрола за спазването на обществения ред", каза  вчера шефът на Общинска дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов.  Според него няма напрежение с легла в болниците в  града. 

Общината и районните кметства работят по същия начин, както преди  - с ограничен достъп и използване на електронни услуги, където е възможно. Служителите на фронт офисите, които имат пряк контакт с граждани, са ваксинирани, поне тези, които са пожелали. В район "Централен" всяка сряда от 15,30 часа се провежда дезинфекция в цялата сграда.  Служителите си отработват часовете в обедната почивка, като гражданите предварително се уведомяват, обясни кметът Георги Стаменов. Подобна дезинфекция се прави и в другите районни кметства. 

Общинското предприятие "Чистота" предприема от днес засилени мерки по дезинфекция в града и най-вече по автобусните спирки.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Кви мерки ве братчед

Кви мерки ве братчед

19.03.2021 | 11:29

цялата история с Ковид пе.ерастията взе да намирисва.

Отговори
0 2
7653

7653

19.03.2021 | 09:19

А какви мерки ще има в градския транспорт? Кондуктора без маска,половината пътници а носят на брадата.Кой ще съблюдава за мерките?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?