Следвайте ни

След трети тур: Останаха само 23 неприети първокласници

viber icon

23  първокласници остават неприети и след последното трето класиране. Други 70 деца, които тръгват на училище наесен, този път са в списъците на някое от посочените учебни заведения.

Обявените свободни места бяха 479 и въпреки големия им брой, за некласираните деца желанията не съвпадат с възможностите на системата.

За класираните 70 деца предстои записване в училището, в което са приети. Техните родители трябва да представят необходимите документи за удостоверяване на ползваните критерии в срок до 2 юли включително.

След третото класиране родителите на незаписаните деца следва да подадат заявления за записване в училищата, в които има свободни места. Позициите ще бъдат обявени в системата за централизиран прием след 3 юли. Очаква се намаляване в предварително определените с училищния план-прием паралелки – там, където няма интерес и достатъчно записани деца за реализиране на паралелката. Това ще ограничи наличните свободни места.

При записване на всички класирани на третото класиране общият брой на записаните деца ще стане 2992. За незаписаните приемът продължава на място в училищата, но е желателно родителите да направят своя избор в по-кратки срокове.

Анализите на информацията за подлежащите на прием в първи клас, които  имат постоянен или настоящ адрес на територията на Пловдив, сочат, че има деца, записани в държавни и частни училища в града,  преместени в други населени места в страната или чужбина, както и неоткрити на адресите. 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?