49
Следвайте ни

След скока на цените: Пресмятат дали 12 млн. стигат за олимпийския басейн в Пловдив

viber icon

Община Пловдив е изпратила писмо до фирмата изпълнител „ГБС – Пловдив” дали биха построили новия плувен басейн „Младост” на същата цена, на която са подписали договора преди три години. 

Повод  за запитването е резкият скок на цените, включително и за строителните материали. 

„Поискахме фирмата да ни представи сметка, тъй като в последните няколко месеца стойността на строителните материали нарасна драстично – между 30 и 50 процента средно”, обясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Ръководството на фирмата е съгласно да изчисли количествено – стойностната сметка на строително – монтажните работи. Разширението на басейна  беше договорено за близо 12 млн. лева, но след първата копка през октомври 2019 г. спря по нареждане на общината.

Зам.-кметът уточни, че няма как да бъдат осигурени средства за комплекса от градския бюджет. „Обектът е важен, но има по-важни, които трябва да финансираме. Търсим варианти чрез директно финансиране от Министерството на младежта и спорта, но все още нямаме конкретен резултат”, коментира зам.-кметът. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Петър

Петър

23.11.2021 | 17:37

Колко е скромен Зико иска само два три милиона за похарчване. ГБС е длъжен да построи басейна за 12 млн.лв. иначе да се отказва и да се обяви нова обществена поръчка. За една спортна зала 1 млн.лв. значи един басейн струва колкото 12 училищни спортни зали. Ами вижте спортният комплекс на бул. Дунав колко струва - 4,5 млн.лв. Същата схема като Зоопарка, но така ни се пада като няма правосъдие. Кога ще вкарат в затвора виновните за Зоопарка.

Отговори
0 0
Луди за пенсия

Луди за пенсия

22.11.2021 | 20:20

Има подписан договор. Защо трябва да питат ? Не знам - в този съвет само дебили ли са избранниците ? И 12 милиона ? Алоу вий, ако тези пари са ваши - така ли ще ги пилеете? Това е луда работа ! Нафона на похарчените 60 милиона за Колодрума - 12 милиона за един басейн? Нямам думи - потресен съм от идиотщината в тази община! Чисти прахосници ! Финансова ревизия и СЪД ! Срам сте за града ни!

Отговори
5 1
Муравей

Муравей

22.11.2021 | 17:32

Ми не мога да разбера! След като имат договор защо трябва да ги питат? Или бият самара, за да се сети магарето! Сега ГБС, който построи Колодрума и построи Къщата на Тотев на ул. Богомил, направи луксозния ремонт на Империал, построи Бизнес центъра и накрая плати 18милиона сам на себе си, след като им даде 18мил. заем на Фамилия Тотеви за да се "разплатят" за строителството и ремонта с тях е напълно естественно да кажат, че трябва да им платят още 12мил. За да ги откраднат! Но и от ГБС знаят, че на тези кражби им идва края, с края на ерата Бойко, Тотев Димитров!За това Олимпийски басеин в Пловдив няма да се построи до като най-големите крадци ни управляват!

Отговори
5 1
Басееновата дирекция!

Басееновата дирекция!

22.11.2021 | 16:28

Какви 12милиона сънувате бе крадци! Вие в стотици хиляди лева не можете да смятате само в десетки милиони! С тези 12милиона може да построите 12басейна! Не разбрахте ли че периода на милиардните и милионните кражби преключи! Скоро ще се разчуе и за другите ви бандитски кражби!

Отговори
13 1
Наско

Наско

22.11.2021 | 16:23

а бе вие почвайте с 12 милиона белким довършите с 46 милиона все пак имате златен опит с Колодрума

Отговори
7 1
хахаха

хахаха

22.11.2021 | 16:19

Е, как само 12. Все пак ще трябва да изкарат пари за новия си квартал, който ще строят 21 им изглежда по-добре. Е доста над себестойността с пъти, но щом е ПИМК, ГЕРБ вдига ръка в общинския съвет

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?