46

След скандалите за пробива: Махат загражденията на колелото до Водната палата

Демонтаж на оградните пана на колелото до Водната палата започнаха днес след обяд работниците от фирма „ИСА – 2000”, с която Община Пловдив е подписала договор за изграждане на пробив на бул. „Марица –юг”. Един от шофьорите, решил, че кръстовището е отворено, за малко не се удари в ламарината, но успя да натисне спирачките, видя репортерът на "Марица".

Премахнати ще бъдат и пътните знаци, които забраняваха достъп на коли от бул. „Цар Борис III Обединител” на бул. „Марица-юг” към Адата и обратно.

Задачата, която администрацията е поставила на фирмата – изпълнител, е да освободи кръговото кръстовище и да възстанови стария трафик. 

Строителните работи са спрени временно, за срок до 45 дни с решение на Общинския съвет и в резултат на протести на група граждани. Градската управа трябва да подготви и да оповести цялата строителна документация, включително проекта и транспортното проучване и да проведе обществено обсъждане на бъдещето съоръжение. По думите на ресорния зам.-кмет Пламен Райчев дискусията се очаква след две седмици. Последната дума има Общинският съвет, който ще трябва да реши дали ще бъде възобновено строителството на кръстовището на две нива, дали трябва да се коригира проектът или обектът се спира окончателно. 

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
15 коментара
ЯСНО

ЯСНО

02.11.2022 | 07:31

ЗНАЧИ, ЗАПОЧВАТ ОТНОВО БРУТАЛНИТЕ ЗАДРЪСТВАНИЯ!

Отговори
10 3
идните поколения ще плащат

идните поколения ще плащат

02.11.2022 | 06:40

Мафията на управлението, срещу гражданите! Важното е, да се теглят и крадат десетки милиони!

Отговори
4 3
Момчето си отива!

Момчето си отива!

01.11.2022 | 21:03

Завистта на Тотев, спечели!Сега някой ще трябва да връща комисиона! Този водевил прилича малко на това да ти дръпнат чергата из под краката! Изхода за Зико е само един и той е незабавно да извади всички документи, далавери и доказателства за кражбите му! Иначе той ще изяде хурката и ще си тръгне, като нас ран от общината!

Отговори
18 6
Да вметна и отбележа за лека грешка:

Да вметна и отбележа за лека грешка:

02.11.2022 | 13:00

Редно е да си отидат 2 момчета и 1 момиче. И тримата са "видни" пловдивчани. И тримата са под рамото на вожда. И тримата си падат по презастрояването на града ни. И тримата гледат и се кланят на един "Бог". И тримата ще правят маратон, завършващ с бесен спринт към идващите местни избори 23 за кметския трон. И тримата ще гледат "трона" през крив макарон. За града ни ще е късмет голям ако и тримата забравят за политическата си кариера и скромно, и с разкаяние се отдадат на професиите си.

Отговори
2 0
Пирова победа за маминия олигарх

Пирова победа за маминия олигарх

01.11.2022 | 20:02

Пак започва гърч за нас, които минаваме по няколко пъти на ден в посока от панаира към тунела.

Отговори
22 5
Тошко

Тошко

01.11.2022 | 17:50

"Много шум за нищо"-добре познато заглавие,което онагледява обръщението на сесията на ОбС-Пловдив за пробива ,отправена от г-н Кмета към г-н Чонов,зам.-кмет:"По най-бързия начин да се премахнат загражденията".И ако отново вземем назаем заглавието от класика за ситуацията "има пробив-няма пробив"-"КОМЕДИЯ ОТ ГРЕШКИ"

Отговори
13 4
Вяра

Вяра

01.11.2022 | 16:19

Защо чак днес??? Трябваше да се направи още уикенда! ОЛИГОФРЕни от общината!

Отговори
27 15
Тъпа гъско,преди да плюеш,си направи труда да се информираш

Тъпа гъско,преди да плюеш,си направи труда да се информираш

01.11.2022 | 18:02

Със специална статия излезнаха защо и какво,защото си има ред процедури и документи,които се правят,преди да бъдат премахнати!!!!Платените калинки на крадливия Тотю-отровни и заядливи повече от всякога.Но Пловдив ще му сипе да яде,споко!Наближава му края на царството и го усеща заядливото ко’пеле и с всякакви евкалибристики гледа да спъне работата на Зико,но народът много добре знае какъв крадлив изверг е Тотю!!

Отговори
23 15
Яна

Яна

01.11.2022 | 21:57

И Зико и тотю един дол дренки са Крадци! И не е от тотювия клан! Има гражданска позиция!

Отговори
8 4
Сетиха се

Сетиха се

01.11.2022 | 22:44

Къде бяха гражданите и къде бяха позициите им когато се направи това безумно колело въпреки проучването на експертите, къде бяха когато се построи зала на нестандартно висока цена, къде бяха когато се ремонтираха с години възлови булеварди и накрая ги стесниха, къде бяха когато тези ремонтирани булеварди на втората година започнаха да ги кърпят, къде бяха когато се тръгна с лодки точно след ремонта на подлеза на Гладстон, къде бяха при направата на зоопарка, къде бяха при подарените милиони на Индира, къде бяха когато през последните години и в София и Варна се направиха десетки подлези и надлези, с което сич регулираха движението, а при нас последния построен голям обект е надлез Родопи през 1996г.

Отговори
22 0
ЯСНО

ЯСНО

02.11.2022 | 07:32

ДРЕМАХА! ТАМ БЯХА! СЕГА СЕ СЕТИХА...

Отговори
7 1
Лили

Лили

02.11.2022 | 12:12

Важното е , че им писна от управлението на Тотев и Зико и вече се надигат, събужда се гражданското общество!

Отговори
4 0
Трудно ще разграничим Тотю от спортиста!

Трудно ще разграничим Тотю от спортиста!

02.11.2022 | 13:06

Един дол дренки. Като да са братчета с един общ родител. Демек имат лека разлика, но тя не е съществена за да може да наречем единия брат лошия, а другия добрия. Мне! Доброто ченге, лошото ченге тук не важи!!! Персона нон грата и за двамата за да не се карат повече помежду си.

Отговори
1 1
Дано да е така!

Дано да е така!

02.11.2022 | 13:09

Защото българинът се ражда с робска психика, живее като роб и умира роб. Последните парламентарни избори не ми дават много оптимизъм.

Отговори
2 0
Зико си е спънат.

Зико си е спънат.

02.11.2022 | 13:12

Няма нужда да бъде спъван. Тотю да заминава в гори тилилейски и назад да не поглежда. Народът не ги иска, нито Тотю, нито Зико. И без тях ще съмне. Че и слънце ще изгрее. Че току виж градът ни има шанс да бъде СПАСЕН!!!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?