Следвайте ни

След скандала: Запълват пробойни в Доброволно формирование „Пловдив 112“

viber icon

След запечатването на офиса на пловдивските доброволци през юни и извършения одит, сега „Пловдив 112“ лекува рани и пълни пробойни. 

Ключови и опитни фигури напуснаха доброволното формирование след скандала и след рокадата на върха – Георги Влайков бе премахнат, а на неговия стол седна Атанас Даков, доброволец от екипа. Напуснаха още експерти и професионалисти като Пламен Гюров и Никола Дойчев. 

В опит да се справи с кризата, отрядът „Пловдив 112“ обявява кампания за прием на доброволци с мотото „По-добър ли си от вчера? Помогна ли днес? Ще спасиш ли утре?“

„Доброволно формирование „Пловдив 112“ подава ръка на тези, които искат да творят добро и търсят пътя, по който да го направят. Ако носиш доброто в сърцето си, изпитваш нуждата да помагаш и имаш желанието да отделяш време за добри дела, каним те да станеш един от нас“, гласи официалното съобщение за старт на кастинга. 

От „Пловдив 112“ поясняват, че кандидат-доброволец може да бъде всяко дееспособно лице, което е навършило 16 години, намира се в отлично здраве и не е осъждано. - не страда от психично заболяване. Бъдещите доброволци трябва да притежават умения за работа в екип и да е способно да поема отговорност. 

За да кандидатстват за доброволци, желаещите трябва да подготвят заявление до кмета на Община Пловдив, формуляр за кандидатстване, декларация за съгласие за обработка на лични данни, медицинско удостоверение от личния лекар, доказващо, че лицето е клинично здраво, както и справка от психодиспансер, че не се води на отчет.

Към пакетът от документи трябва да се прибавят свидетелство за съдимост, подробна автобиография, копие от документ/и за завършено образование и за правоспособност за работа със специализирана техника и/или оборудване, ако има такова. Неразделна част от процеса по кондидатстване са също копие от свидетелство за управление на МПС, ако има такова, копие от лична карта и актуална снимка с размери 3,5 х 4,5 см.

Комплектът образци от документи за членство в Доброволно формирование „Пловдив 112“ може да бъде получен всеки работен ден на ул. „Емил дьо Лавеле” № 6.  Попълните книжа се подават всеки работен ден в деловодството на Община Пловдив.

Крайна дата за това е 2 септември. 

Подалите документи кандидати ще попълват личностен въпросник в периода 8-9 септември и ще се явяват на събеседване на дата, уточнена с всеки кандидат при попълване на въпросника.

Междувременно, всеки има възможност да се запознае с дейността на доброволното формирование на 13 август в сградата на „Пловдив 112“ на ул. „Васил Соколов“ 2. 

Припомняме, че напусналите формированието доброволци се впуснаха в друга подобна инициатива. Те основаха свое формирование, което нарекоха „Аварийно спасяване – Пловдив“. То официално ще стартира дейността си в рамките на този месец, след завършването на всички процедури по регистрация, вписване т .н.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?