Следвайте ни

След скандала и уволненията в "Северен": Кътова и Алексиев на другарски съд в ГЕРБ

viber icon

Кандидатурата на нов заместник-кмет на „Северен“ ще  се обсъжда  на разширеното събрание на районната организация на ГЕРБ, което вероятно ще бъде свикано другата седмица.   Както  „Марица“ писа,  вицето Лариса Кътова беше освободена от кмета на района Стоян Алексиев след серия  скандали между двамата.

Двамата са членове на ГЕРБ. След уволнението на Лариса  градският лидер на партията и бивш градоначалник Иван Тотев ги привикал на очна ставка, за да  може  ръководството на районната организация да изслуша мненията  на двамата за конфликта.  Партийни наказания не са наложени нито на Алексиев, нито на Кътова.

Стоян Алексиев

„Обсъдихме  спокойно ситуацията и за пореден път напомнихме, че трябва да се следват принципите на ГЕРБ  в работата - да има добро отношение спрямо гражданите и  диалог  между  колегите“,  разказа Стефан Дедев, председател на партийната структура в „Северен“ и зам.-шеф на Общинския съвет.  Той не пожела да коментира  взаимните обвинения на Кътова и Алексиев, нито кой ще бъде номиниран  на мястото на освободената заместничка.

Може да бъде експерт извън партийните ни структури, предположи Дедев и отбеляза, че на Лариса Кътова беше възложено ръководството на тежки ресори, включително контролът за почистването и поддържката на зелените площи.

Веднага след уволнението на вицето кметът Здравко Димитров  заяви, че не би постъпил както Стоян Алексиев - със заповед за уволнение. „Трябва да се изслушват аргументите и да се търси разбирателство в екипите, за да върви работата“, счита Димитров.  Той не е присъствал на партийната сбирка, защото  заместниците по районите се  назначават и освобождават от районните кметове.

Лариса Кътова вече е на Бюрото по труда, където си търси нова работа. Не си вдига телефона. 

Алексиев и Кътова се разделиха след  скандал за  малки обществени поръчки до 50 000 лева, за които  законът не се предвижда тръжни процедури. Лариса Кътова  се усъмнила, че цените  неоснователно се завишават, а Стоян Алексиев й върна топката, като разпространи в медиите два факта  за строителство на детски площадки по нейно и по негово време. 

Според  Алексиев площадката, построена от  Кътова през 2019 г. на бул. „Марица“ 51-53 с площ 95 кв. м,  е на стойност 50 000 лв. Новата площадка,  изградена  от неговия екип  на ул. „Борба“ 5-7 с площ 150 кв. метра струва  37 000 лв. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

КМЕТ

КМЕТ

15.09.2020 | 10:58

Тоя Стоян нищо не прави в Северен...само имитира дейност. Чот пат пуска в ФБ някви пейки и градинки и толкова...Като не те бива вън от кметството...Ей не се накрадахте, цялата гилдия на Тотев в затво раа

Отговори
6 1
ГРАЖДАНИН ИЗБИРАТЕЛ.....

ГРАЖДАНИН ИЗБИРАТЕЛ.....

15.09.2020 | 09:16

АМИ КАТО СИ ПОЗВОЛЯВА КЪТОВА ДА ВЗЕМА ПО ГОЛЯМА ПОРЦИЯ ОТ АЛЕКСИЕВ.... ТОЗИ АЛЕКСИЕВ БЕШЕ ШЕФ НА ГРАДИНИ И ПАРКОВЕ И НИЩО НЕ НАПРАВИ ..СЕГА КАТО КМЕТ ХЕПТЕН НИЩО ОСВЕН СКАНДАЛИ.....И ТОВА ЧЕ ПРЕМАХНА КУЧЕШКАТА ПЛОЩАДКА ПРЕД ЛУКСОР ЩОТО ТАМ ЖИВЕЕ ЧОВЕКА И НЕ Е ПРИЯТНО ДА ЧУВА КУЧЕШКИ ЛАЙ....ТОЙ КМЕТ ЛИ Е ИЛИ ЛУКОВА ГЛАВА.... ОСНОВНО ЧЕ Е ЛУКОВА ГЛАВА..ЯВНО Е И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ НА ПОСТОВЕ И ПОРЦИИ.... КАК ИМ ЛЪСНАХА ЗАДНИЦИТЕ ЛАКОМИ.....НИКОЙ ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВА ЧЕ СА ДОШЛИ ДА ПРАВЯТ НЕЩО ЗА КВАРТАЛА.... КЛКО СА ПЛОСКИ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ В РАЙОН СЕВЕРЕН???? РАЙОН СЕВЕРЕН Е НАЙ МРЪСНИЯ И ОТВРАТИТЕЛЕН...ЯВНО САМА ПАРИ ЦОЦАТ.... ИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО Е В КИЧУКА РАЙ..... ВСИЧКИ МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА СА ПРЕУСТРОЕНИ ЗАЛЕСЕНИ ТАМ СЕ ПОЛИВА НЕПРЕКЪСНАТО ЗЕЛЕНО ПРИЯТНО ..... В СЕВЕРЕН ЯВНО САМО СЕ КРАДЕ .....И ЖИВЕЕМ В ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ ....МРЪСНО СТАРИ ПЕЙКИ ВСИЧКО ДОРИ И МАЛКОТО ЗЕЛЕНО Е ИЗГОРЯЛО ..... И Е ОСТАНАЛА САМО ЕДНА КАФЯВА ПРЪСТ.... ДА СИ СЯДАТЕ ПО МЕСТАТА ДА СЕ ЗАХВАНЕТЕ С РАБОТА.... И НАЙ ВЕЧЕ ДА СЕ ПРАВИ ПУБЛИЧЕН ОТЧЕТ ПО РАЙОНИ КАКВО Е ПЛАНИРАНО КАКВО Е ИЗВЪРШЕНО И КАКВИ ПАРИ СА УСВОЕНИ ЗА КАКВО..... ТОВА ТРЯБВА ПЕРИОДИЧНО ДА СЕ ПРАВИ И ПУБЛИЧНО ДА СЕ ОТЧИТА И ДА МУ СЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ НА ТОЗИ КМЕТ .... ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА..... ОБЩО ВЗЕТО С МАХЛЕНСКИ СПОРОВЕ.... ТЕЗИ ОТЧЕТИ ДА СЕ ОБЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ТЯХ ДА ПРИСЪСТВАТ ЖИТЕЛИ НА КВАРТАЛА И МЕДИИ.....

Отговори
16 0
Стефчо

Стефчо

15.09.2020 | 08:46

Стояне кажи какво правиш с Цветан Цветанов миналата седмица в Кичука

Отговори
10 2
Стоянчо

Стоянчо

15.09.2020 | 08:53

"Нова" партия правим бе! Не се търпи вече!

Отговори
9 0
Другаря Т

Другаря Т

15.09.2020 | 07:53

Защо си губите времето с другарски съд направо всички съдии и съдебни заседатели барабар с председателя на състава да отиват в окръжен съд и директно в затвора!

Отговори
14 1
Принципен

Принципен

15.09.2020 | 07:42

Принципите на гербавите:Строителство на два пъти по високи цени и разликите в джоба,!Единия строи за 250лв на кв.м а другата на 500лв!Открийте разликата!Ако разделим вложените за 8г суми в града на две ще видим ,как са откраднати над 100мил.лв,по формулата "Тотев"формулата на "успеха "!

Отговори
19 2
Георги

Георги

15.09.2020 | 07:41

Боклуци сте всички, но защо ви търпи тоя народ?

Отговори
13 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?