Следвайте ни

След сигнали на читателите: Започва ремонт на тротоарите в центъра на Пловдив

viber icon

Ремонт на пешеходни тротоари  на ул. "Граф Игнатиев"  подготвя администрацията  на "Централен",  увери кметът на района Георги Стаменов. За възстановяването на разбитите настилки около ПУ "Паисий Хилендарски" настояват и живеещите в квартала. В сигнал до редакцията и до кметството Маргарита Вакрилова  напомня, че тротоарът на ул. "Г. М. Димитров" между ул. "Кракра" и Военен съд, е в окаяно състояние. От ремонт се нуждаят пешеходните пространства на ул. "Кръстю Пастухов" и широкият тротоар от източната страна на бул. "Цар Борис III Обединител" от Сточна гара до ул. "Кап. Райчо", където се проектира велоалея. 

"Засега няма как навсякъде да възстановим настилките, защото районът разполага само с 600 000 лева за тази година. Надяваме се при актуализация на бюджета Община Пловдив да отпусне допълнителни средства", каза Стаменов.

Хората от "Кършияка" пък негодуват, че  тротоари  и зелени площи  масово се ползват за депа за строителни материали и отпадъци от фирмите, които изпълняват ремонтите на ВиК по проекта за воден цикъл. В района до Пешеходния мост, където на няколко улици са подмени старите тръби, но без да е завършена настилка, пешеходците са принудени да прескачат арматура, тръби, павета и пръст.  Една от малкото зелени площи в квартала е затрупана с тръби, а на ул. „Средец” те са нахвърлени в градинката направо върху борчето.

Хората продължават да газят кал и да дишат прах до  ОУ „Райна Княгиня”, където до вчера минаваха и десетки ученици. На улицата на гърба на училището етернитов водопровод е подменен с нов, изкопът е засипан с пръст и валиран, но настилка няма. Не се мяркат и строители. Изкопът в съседство не е обезопасен и между мрежата, с която е покрит, е оставено разстояние, достатъчно да падне човек.

В квартал „Захарна фабрика” на ул. „Петрохан” завчера започнаха да полагат асфалт. Чакаме този миг от май миналата година, когато улицата беше разкопана, за да се сменят ВиК тръби, разказват живеещите в квартала. И припомнят, че докато строителите работеха, на колите се сбираше дебел слой прах, на обувките - също.

„Всеки ден  в района, където се изпълнява проектът за воден цикъл, има наши специалисти. Аз също почти ежедневно съм в квартала, но проектът е много тежък за изпълнение”, твърди зам.-кметът по строителство Пламен  Райчев. От фирмите обясняват, че няма къде да съхраняват строителните материали, тъй като улиците са изключително тесни и са плътно застроени.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?