Следвайте ни

След шахтата-убиец в столицата: Фейсбук прегря от сигнали

viber icon

Нелепият инцидент в София явно накара всички да станат по-бдителни. От няколко дни във Фейсбук тече офанзива - пловдивчани постоянно публикуват снимки или само няколко изречения, свързани с опасни елтабла или стърчащи жици на територията на града. Сигналите дават яснота за точното местонахождение и са в услуга на всички останали, които могат да се окажат жертва на високото напрежение. 

„Може би чакат някой да умре, за да се направи нещо“, е написала пловдивчанка, снимала щръкнал кабел в  „Смирненски“. Друга пък е сложила снимка на старо ръждясало елтабло в центъра на града и е запитала „Кой отговаря за тези развалини и кой носи отговорност за тях?“

Сигналите се умножават, като съвсем скоро по тях ще може да се изготви подробна карта или гид на рисковите места в Пловдив, където може да те удари ток.

Пловдивчанин коментира, че тези проблеми ежедневно са пред нас, но по стара традиция вниманието ни се фокусира след трагедия. „Защо години наред никой не пита кой носи отговорност?“, пише той. 

В разразилата се дискусия потребителите заявяват, че ситуацията излиза извън контрол, особено когато опасността дебне децата. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мечо

мечо

19.02.2021 | 13:41

А кой ги създава тези проблеми ???? Ние - ХОРАТА. Едни хора създават проблеми на други, не са бездомните кучета и котки, които впрочем пак ние хората създавме като не си кастрираме домашните любимци.

Отговори
3 0
Лимбо

Лимбо

19.02.2021 | 11:24

Най-добре е да си стоите вкъщи и да се излиза осторожно само за заплащане на некой данък, такса или глоба , на избори тоже. Спазвайте това и сичко ще е наред

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?