Следвайте ни

"Билла" взима магазин "Триумф" в мол "Марково тепе"

viber icon

Хранителният магазин "Триумф" в мол "Марково тепе" няма да бъде "Т-маркет", както се очакваше, а обект на "Билла", научи "Марица" от свои източници. 

През август „Максима България“ ЕООД, която държи веригата "T-маркет", обяви, че ще ​наеме с дългосрочни договори и свой бранд 11-те търговски обекта „Триумф“ в Пловдив след разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Собственост на едноличното дружество не е литовската компания "Максима груп", както се афишира, а "Линкълн ленд ерсте" - Нидерландия. 

В средата на септември в КЗК е постъпило предложение за концентрация между "Максима България" ЕООД и трите фирми, с които "Триумф" оперира - "Маркоци" ЕООД, "Ваничи 2008" ЕООД и "Топ тенис" ЕООД. Това е видно от образуваната преписка № 766/2019 г.  

На практика "Т-маркет" чака не да наеме, а да закупи свързаните дружества на фамилия Кесови. Според закона за КЗК контролният орган трябва да проучи офертата и да даде картбланш в срок между 1 и 4 месеца.  

"Триумф" окончателно затваря 9 от магазините си в края на тази седмица. До Нова година ще работят единствено маркетите в ЖР "Тракия" и в кв. "Кючук Париж". Засега няма яснота колко време ще продължи реконструкцията им и отварянето с новия бранд. Междувременно голяма част от персонала на пловдивската верига е напуснал след разговор с представители на "T-маркет". Причината е, че новите работодатели предлагали на хората по-ниски заплати.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?