Следвайте ни

След санитарна сеч: Цял квартал брани парк от застрояване

Теренът в квартал"Северен" до хотел "Санкт Петербург" е частен, но е отреден за зелена площ

viber icon

Санитарна сеч в пространството между ул. "Сава Муткуров" и "Полковник Дрангов" предизвика протести в квартала. Теренът е частен, но е отреден за зеленина, и ние искаме тук да има парк, категорични са гражданите. Те се притесняват, че имотът с площ близо 20 дка ще се застрои, което означава, че цялата зона от южната страна на парк хотел "Санкт Петербург" ще бъде лишена от място за отдих. Живеещите в квартала започват да събират подписка до Община Пловдив с искане да не се променя предназначението на терена.

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев обясни, че санитарната сеч е извършена по молба на собственика на имота и въз основа на становището на комисията, че дърветата са изгнили. "Отрязани са пет дървета и саморасляци. В районната администрация не са внасяни документи за строеж на сграда на този терен", каза инж. Ралев.

Общинската земя беше вкарана навремето като апорт в смесеното дружество "Пълдинтур инвест", след което теренът беше продадена на фирма "Парадайс гардън резидентс" с едноличен собственик Байрям Сали Солак. В строителния бранш се твърди, че зад дружеството стои йорданецът Таха Рахман, но в търговския регистър няма данни за подобна свързаност.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?