Следвайте ни

След ремонта с пари от Европа: Коловоз цъфна в паважа на ул. "Марагидик"

viber icon

Паважът на ул. „Марагидик”, която беше ремонтирана преди две години, е пропаднал, видя  екипът на „Марица” вчера. Настилката в участъка от къщите  на №20, 28 и 30 прилича на коловоз с дебел слой пясък отгоре. 

Ремонтът в тази зона между бул. „Кн. Мария-Луиза” и „Марица-юг”, финансиран по европейска програма, струва близо 20 млн. лева. „Чакаме да дадат още 20 млн. лева, за да направят още един ремонт”, коментира  Алек Тиморян, който работи в квартала, благоустроен по проекта за градско развитие и реализиран по договор с Община Пловдив по договор в миналия мандат.  

Строителните работи бяха възложени на фирма „Европейски пътища", чийто изпълнителен директор Маргарита Попиванова незабавно разпореди проверка и лично сама отиде на ул. „Марагидик”. „Нямаме вина за дефектите. Коловозът се е получил от тежките камиони, които обслужв​ат съседния строеж”, категорична е Маргарита Попиванова. Тя допълни, че няма причина да възстановяват увредения паваж, въпреки че гаранционният срок на ремонтите не е изтекъл.  „Ако слягането беше се получило в резултат на нашата работа, щяхме да пренаредим настилката. Но пътната основа е здрава”, подчерта г-жа Попиванова.

От Община Пловдив увериха, че също ще направят проверка. „Възможно е тежкотоварната техника да увреди настилката, особено на такива улици, които не са пригодени за силно натоварване. Но ако причината за пропадане е на фирма изпълнител, ще я задължим да направи ремонт”, заяви зам.-кметът Пламен  Райчев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Инженер Бай Х у й

Инженер Бай Х у й

11.03.2021 | 15:31

Ами прави са от фирмата да не признават вина, по тази улица е предвидено да минават само бебешки колички и да прелитат самолети, а не да минават коли и камиони.Ей, тва е мили съграждани безочието... на шофьорите позволили си да минават по нея. Трябва да се пазят улиците- от утре всички пеша,мам ка ви.

Отговори
4 1
Тотката

Тотката

11.03.2021 | 11:16

След мен потоп.

Отговори
7 1
Виолета Павлова

Виолета Павлова

11.03.2021 | 10:44

Как няма да цъфне,погледнете само кой изпълнява всички ремонти - неграмотни и мързеливи цигани,които през целия си живот не са прочели и една книга ,не са ходили на училище и т.н....

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?