След ремонта на Понеделник пазара: Ще пукнем от студ за 100 000 лева

Брожение и недоволство почерниха  първия работен ден на Понеделник пазара след капиталния му ремонт. Реконструкцията е извършена от "Общински пазари" и струва около 100 000 лева. Ще пукнем от студ, коментираха разстроено търговците, чиито маси са наредени покрай тротоара. Покривът, вдигнат високо и подпрян на масивни колони, по никакъв начин няма да опази продавачите от дъжд и сняг. Брезенти и чергила на новия пазар са забранени. Щайгите още вчера бяха наредени на пешеходната пътека. Заслон ще бъде направен допълнително само за цветари.

На нас директорката Кристина Йончева ни заяви: "Като не ви отърва, си вървете", разказа Венета Дундина. Тя е агроном по професия, има собствено стопанство и от десет години продава зеленчуци и плодове на пазара. Масите са нови, но са направени така, че вратите зеят на три пръстта. Като я удариш, ще се счупи, ядосано сподели продавачката. За 46 маси са платени 35 000 лева. Конфликт възникна и за разпределението на сергиите. След ремонта те са по-малко на брой.

Търговците знаеха, че пазарът е открит, и при тези условия са играли на търг за маси, заяви управителят на "Общински пазари" Кристина Йончева. Предложихме да застанат от вътрешната страна, така че купувачите да са на тротоара, но търговците не пожелаха. Направихме офис и санитарен възел, затова броят на масите е по-малък. Подмяната на масите не беше включена в ремонта, но старите се разпаднаха, когато ги местехме. Вратите им лесно се оправят, като се хванат двете халки, увери Йончева. Тя категорично отрече да е била груба с търговците. При следващия бюджет ще потърсим вариант да предпазим от студ продавачите, допълни шефката на "Общински пазари". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?