Следвайте ни

След разногласия на сесията: Продадоха почивната база на морето

viber icon

Общината да продаде почивната си база на морето в с. Лозенец, решиха съветници за последното за годината заседание на Общински съвет -Пловдив. Решението бе прието с 31 гласа „за“, 12 „против“ и  4 „въздържал се“. Те се събират за втори пореден ден заради дългия списък от точки – 62.  До натрупване на предложения към Общински съвет  се стигна, след като заседанието в началото на декември беше отменено във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната.

„Нека да престанем да продаваме общински имоти и терени, време е да започнем да купуваме“, призова общинската съветничка Костова, но в крайна сметка общото решение на колегите й бе по-различно.

Имотът е част от бившата почивна станция на МБАЛ "Св. Мина", който впоследствие премина към активите на община Пловдив. Базата обаче се е разрушила, защото старите бунгала от години не се ползвали. Тя се намира на метри от плажа, а началната му цена е 254 660 лева. Депозитът за участие в търга е 20% от началната тръжна цена, а стъпката за наддаване – 3000 лв. Площта, върху която се простира базата е 1173 кв. м. Теренът е предназначен за ниско застрояване до 10 метра.

Според Йордан Иванов пък акуратната цена за терен на морето е 450 000 лв. Той предложи тази промяна на общинските съветници, но те отхвърлиха идеята. Само 5 души я подкрепиха. По думите на Владимир Кисьов в момента имоти в Царево никой не купувал, а реалната им цена е между 120 до 140 евро на квадрат. "Първоначалната цена дадена от общинската ни администрация е добра. 200 евро на квадрат на парцела е несериозно и некомпетентно. Нямам нищо лично. Има съседни имоти, които са земеделски земи и са по-добри, макар и не УПИ-та, като цените са от 25 до 40 евро на кв.м”, добави Кисьов.

Комисията към търга, която гласуваха старейшините, е в състав Иван Вичков от ГЕРБ, Владимир Темелков от Съюз за Пловдив, Константин Георгиев от Кауза Пловдив, Дончо Киров от Земеделски съюз, Добромира Костова от ВМРО, Димчо Петров от Демократична България, Али Байрам. Групата на БСП отказа да излъчи представител. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?