Следвайте ни

След Раковски: Посланик Херо Мустафа идва в Пловдив, движението около Базиликата е затруднено

viber icon

VIP-гост в Раковски! Посланикът на САЩ Херо Мустафа се срещна с кмета на общината Павел Гуджеров, с Димитър Иванов на община „Марица“ и със създателя на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев. Заедно те посетиха образователния център на ТИЗ, който е единствен по рода си и се намира в зона Раковски. 

Проектът "Достъп до технологично модерна образователна среда“ /ДТМОС/ се случи благодарение на финансирането от фондация „Америка за България“ и това е причината за дипломатическото посещение. Идеята е поне по  60 ученици от 11-ти и 12-ти клас на 4-ри професионални гимназии – ОУ "Св. Св. Кирил и Методий "с. Калековец, ПГ по селско стопанство - с. Белозем, Професионална гимназия по машиностроене – гр. Пловдив и ПГ по хранителни технологии и техника – Пловдив, да трупат практически опит и знания в модерна производствена среда. 

Очаква се посланик Херо Мустафа да посети и Епископската базилика в Пловдив. Районът е отцепен от полиция, а движението, включително и на пешеходци, е затруднено.

Очаквайте подробности!

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

USA

USA

12.05.2021 | 16:46

Аре стига паники, кой пък я застрашава нейно превъзходителство? В България не убиват.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?