49
Следвайте ни

След публикация на „Марица“: Почистиха боклуци около контейнерите в „Кючук Париж“

viber icon

Струпаните около съдовете за смет отпадъци в квартални улици в „Кючук Париж“ вече са почистени, съобщиха от ОП „Чистота“. Това се случи след като граждани  сигнализираха до „Марица“, че макар казаните им да се изхвърлят редовно, то пространството около тях се е превърнало в нерегламентирано сметище. Те се жалваха, че повече от седмица строителни и други отпадъци, които не са от бита, стоят около контейнерите по ул. „Даме Груев“ и „Борис Сарафов“. 


Директорът Димитър Георгиев коментира пред „Марица“, че контейнерите за смесен битов отпадък се обслужват от сметовозите всекидневно по строго определено маршрутно разписание. Струпаните наоколо едрогабаритни отпадъци и кашони се почистват от друга техника, която работи по график в различните квартали на града.


Георгиев отново призовава гражданите да не замърсяват града, а да предават разделно събраните отпадъци от домакинствата на специализираната площадка на общинското предприятие – ул. „Даме Груев“ 64 А. Ако станат свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, да сигнализират на тел. 112 или на телефона на „Чистота“ 032/675 817. 


Нарушителите на общинската наредба за управление на отпадъците подлежат на санкции в размер  от 300 до 1000 лв. за физически лица и от  1400 до 4000 лв. за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат глобени и с фиш от 10 до 50 лв.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?