71

След протеста: Нова детска ясла ще строят в „Скобелева майка"

Проектът за нова детска ясла в  „Тракия”, посрещнат с отпор от над 400 жители на района, ще бъде преработен и съобразен с друг общински терен в кв. „Скобелева майка”, зона А – 13. Изграждането на детското заведение беше предвидено до блок 42 и Община Пловдив е кандидатствала  с проекта на стойност 4,5 млн. лева по програмата на МОН.

Живеещите в съседство обаче протестираха, че с пореден строеж ще се лишат от свободните междублокови пространства за игра и отдих. Въпреки няколко проведени срещи продължиха да настояват местната власт да се откаже от тази идея, въпреки че финансирането е одобрено от министерството. 

„Проектантите са готови безвъзмездно да адаптират проекта към новото място, след което документите ще бъдат изпратени в МОН, за да са доволни  всички. Когато правим нещо хубаво като детско заведение, не трябва да има негатив. Проявих емпатия към гражданите от микрорайон А -11, влязох им в обувките, че до тях се строят редица сгради. Успяхме да ги чуем и решихме да преместим проекта в А – 13, където има огромни пространства”, коментира Костадин Димитров.

Преработката на проекта ще забави инвестицията.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?