49
Следвайте ни

След погрома в "Лаута": Даряват нови барбекюта, пейки и кошчета

viber icon

Възстановяването на зоната за отдих с барбекютата в парк "Лаута" започна. Това се случва броени дни след погрома, при който неизвестни вандали потрошиха три от барбекютата, счупиха пейки и кошчета. За случая "Марица" първа писа. Дни след погрома обаче десетки предложили помощ на кмета на "Тракия" Костадин Димитров за възстановяването на зоната.  

"Изглежда хората, които искат на всички да ни е хубаво, са много повече от тези, които рушат. Започваме да изграждаме зоната още днес", похвали се във Фейсбук Костадин Димитров. Той разказа какво е направено до тук по случая. 

От Пето РУ са взели записите от камерите и работят по установяването на нарушителите. Предадени са камерите за постоянно наблюдение на Общинска охрана по тяхно искане.

"И тук идва хубавата част. От "Кулокранове Едилмак" се свързаха с мен, за да дарят 3 чисто нови барбекюта и осветителен стълб с осветителни тела. Благодаря на Ивайло Начев! ОП „Градини и паркове“ ще осигурят нови кошчета и пейки. От "Айгер Инженеринг" предложиха помощ за изграждане на допълнителни кътове за отдих. Имаме предложения от доброволци за изграждане на видеонаблюдение и за помощ при обновяването на зоната за почивка", разказа Костадин Димитров и пусна снимка от възстановителните работи в парка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ФД148

ФД148

22.11.2021 | 15:46

Сложете и повече камери, та идиотите да бъдат хващани и наказвани както с финансова глоба, так и с труд по възстановяване на разваленото.

Отговори
1 0
4000

4000

22.11.2021 | 17:40

И това няма да спре лумпените. Трябва затвор, освен солени глоби, та белким им дойде на акъла, че тези неща се правят и с техни пари.

Отговори
0 0
Манталитет

Манталитет

22.11.2021 | 12:34

Въпроса не във въстановяването ! Важно, и то много важно е извършителите да бъдат заловени и НАКАЗАНИ ! Ако това не стане, рано или късно - ще има рецидив! Ако извършителите се малолетни или непълнолетни, наказанието да изтърпи един от родителите! Живях доста зад граница. Защо там няма подобни простотии? - ами защото прошка няма, защото монтираните камери не са за отбиване на номера /от най-евтинките/, а за да вършат работа. Така е и със спирките на гр транспорт, със детските кътове.... За ВСЯКО провинение е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има адекватно наказание. И същите с лични средства и труд да възстановят щетите.

Отговори
6 0
Общински инспекторат

Общински инспекторат

22.11.2021 | 12:34

Въпросът е как районната администрация ще гарантира, че усилията на дарители и доброволци няма да останат на вятъра! Свършиха ли се охранителите в местната администрация?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?