Следвайте ни

След пазарлъци и надцакване: Ремонтират бюджета на Община Пловдив

viber icon

След голям пазарлък и бурни дебати местният парламент одобри от трети опит частична актуализация на бюджета на Община Пловдив. Това се случи след като в залата отново се изсипа лавина от предложения за финансиране на различни проекти в града. Съветниците използваха точката, според която общината трябва да отпусне 100 000 лв. дарение на фондация „За нашите деца“. Парите са нужни за оборудване на бившия дом за сираци „Рада Киркович“, на чието място врати ще отвори Комплекс за ранно детско развитие. Осем допълнително предложения бяха направени в залата, като част от тях бяха приети от вносителя.  Кметът Здравко Димитров прие исканите 11 000 лв. за ремонт на асансьора на ДГ „Буратино“. Но не се съгласи да отпусне пари за нова дограма в ОУ „Христо Г. Данов“, предложени от Йордан Иванов от Демократична България.

А Йордан Илиев председател на групата на ГЕРБ развесели колегите, като за пореден път поиска допълнителни 2 млн. лв. за ремонти в кварталите. Предложението обаче не мина след като не получи подкрепа от мнозинството. Отхвърлено беше и предложението на Али Байрам да се отпуснат 51 120 лв. за предпазна ограда на Гребния канал, както и това на Димчо Петров да се заделят 30 000 лв. за проектиране на парк „Източна Румелия“.

Доц. Ангел Иванов от БСП се възмути, че  при 100 000 лв. за детската фондация се внасят на крак нови предложения.

Да не обръщаме общинския бюджет в пазар, опита се да успокои страстите кметът Здравко Димитров.

Самата актуализация, която преди обяд старейшините не успяха да приемат, ще се разглежда на следващата сесия. За тогава остава и половината от днешния дневен ред.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?