Следвайте ни

Подлезът на бул. "Санкт Петербург" светна като нов

viber icon

Подлезът на кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Стоян Михайловски“ е неузнаваем, след като претърпя основна реконструкция. В това се убедиха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, зам.-кметът Тошо Пашов и главният юрист на районната администрация Калоян Сухоруков, които инспектираха съоръжението след финала на строителните работи.

Ремонтирана е канализацията, подменен​а е голяма част от амортизираната подова настилка. Боядисани са таванът и стените, които бяха изрисувани с графити, напълно реновирани са подходите към подлеза. От шахтите, които не бяха почиствани повече от 15 години, по време на ремонта са  извадени над десет чувала с пръст, смет и пясък.

Поставени са и нови осветителни тела, защитени с метални решетки. Монтирано е видеонаблюдение, което ще осигури безопасност на преминаващите и ще предотврати евентуални вандалски прояви.

Администрацията на район „Централен“ предвижда в бъдеще на терена от 2 дка до подземното съоръжение да бъде изграден парк с обособени алеи с пейки, богата зеленина, дървета, цветя и храсти.

„Направихме ремонт на подлеза по настояване на голяма част от живеещите в квартала.  Съоръжението се ползва от изключително много хора, включително от ученици и майки с деца“, коментира  Георги Стаменов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?