Следвайте ни

След летния ремонт: Квартални улици в Кючука като нови

viber icon

Цялата ул. "Дрин" в Кючук Париж, успоредна на ул. "Даме Груев", е обновена, което не се е случвало тук от миналия век. За първи път  върху асфалта, равен като огледало, е нанесена хоризонтална маркировка. 

В същия квартал тези дни валяци тръгнаха и по ул. "Братя Бъкстон" в отсечката между "Даме Груев" и "Скопие". Старият асфалт е премахнат, подсилена е основата на пътя, изградени са джобове за контейнерите за отпадъци. Работниците от "Градини и паркове" оформиха короните на дърветата.

Павираният участък на "Братя Бъкстон" от "Скопие" до бул. "Никола Вапцаров" беше реконструиран  преди няколко години. Сегашните ремонти са подготовка за разширението на ул. "Даме Груев", тъй като по тези пътни отсечки ще се пренасочи част от автомобилния трафик. 

За ул. "Даме Груев в момента тече търгът за избор на изпълнител. Кметът на район "Южен" Костадин Язов напомня, че реконструкцията ще започне от бул. "Македония" на три етапа до Кукленско шосе. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чай

Чай

15.07.2020 | 23:44

Павка , явно колата ти е бракма . В мойта и капка не пада .

Отговори
1 0
Павел

Павел

15.07.2020 | 20:57

На нашата улица пренаредиха старите павета и всеки ден си разливам кафето в колата.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?