Следвайте ни

След кадровите промени: Купуваме 200 контейнера за смет, правим нови паркове ВИДЕО

viber icon

Пловдивската община е в процедура по закупуване на 200 нови контейнера за смет. Това стана ясно след като Димитър Георгиев пое ръководството  на ОП "Чистота", където досега беше зам.-директор, Веселин Козарев от „Съюз за Пловдив" беше назначен  за директор на ОП "Градини и паркове". 

Новите контейнери ще бъдат поставени на там, където има недостиг. По думите на Димитър Георгиев много често се случва контейнерите да бъде празни, а около тях да е пълно с боклук. 

"От началото на годината съм в ОП-то. Заварих доста добре организиран екип. Има трудности, но част от тях не са свързани с дейността на "Чистота“, а с отговорността на всички граждани относно третирането на отпадъците. От доста време не е правено преизчисление на работниците в предприятието. Градът се разраства – на места изпитваме недостиг на човешки ресурс“, коментира Георгиев.

Въпреки това към момента не се предвижда разширяване на щата. Служителите в "Чистота" са 740, а средната заплата е 750 лв. Работниците на терен взимат минималната заплата. Тази година бюджетът на предприятието е 27 млн. лв.

Новият шеф на Градини и паркове Веселин Козарев пък подчерта, че за него и екипа му приоритет винаги са били зелените площи. В работата си ще се фокусира върху междублоковите пространства и тяхната поддръжка, както и в изграждането на нови паркове в Пловдив. 

"Ще търся диалог с гилдиите, с ландшафтните архитекти. В екипа ми влиза и известният ландшафтен архитект Станимир Шаламанов“, обясни  Козарев.

В „Градини и паркове“ се трудят 616 служители, а средната заплата е по - ниска от тази в Чистота. Бюджетът на предприятието е около 6 млн. лв. 

Общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“ няма да се сливат, както беше първоначалният замисъл, обясни кметът Здравко Димитров. Причината е, че повечето общински съветници са се обявили против подобно действие.  "Надявам се, да има много добра комуникация между ОП-тата, преотстъпване на техника, взаимодействие", каза  още той.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Десен

Десен

15.10.2020 | 18:08

Досегашните изпълняващи са истински професионалисти. Назначението на Козарев е безумие.

Отговори
2 0
Кмете, кмете...

Кмете, кмете...

15.10.2020 | 12:00

Кадровите промени в момента въобще не са наложителни и оправдани. Единственото обяснение остава в междуличностните конфликти на кмета с администрацията на Тотев.

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?