Следвайте ни

След изборите: Задава се тежка сесия на Общинския съвет

viber icon

Тежка сесия  на Общинския съвет предстои на 14 юли, след като един месец градските старейшини бяха във ваканция заради предизборната кампания. В дневния ред са включени 49 предложения, предимно на администрацията. Обикновено съветниците  разглеждат наполовина по-малко точки.

Освен че списъкът е дълъг, местният парламент ще обсъжда две важни теми, внесени от кмета Здравко Димитров. Първата е актуализация на бюджета за 2021 г., която на последното заседание не беше гласувана, тъй като предложението за увеличаване на финансовата рамка не събра кворум. Причината за това беше спорът за 1,7 млн. лева, поискани на сесията за районните кметове.

Втората тема, по която Здравко Димитров поиска подкрепа от Общинския съвет, е за инвестиционния заем в размер на 40 млн. лева. Както „Марица“ писа, средствата са предвидени за подлез „Модър - Царевец“, пробив до Водна палата, реконструкцията на ул. „Царевец“  и бул. „Хаджи Димитър“, а също така за доставка на техника за „Чистота“ и „Градини и паркове“.  Според предварителните разговори с фонд „Флаг“ кредитът ще се тегли за 20 години с тригодишен гратисен период и 0,3% лихва.

„От фонда и банката е поставен срок за окончателен отговор до 20 юли. Сумата също е ограничена до 40 млн. лева“, обясни зам.-кметът по финанси Величко Родопски.   

В дневния ред  е включена продажба на 12 общински жилища  и десетина други разпоредителни сделки с имоти.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Петър

Петър

10.07.2021 | 10:50

Ако Зико и Тотев се разберат, както често се случва в последно време, въобще няма да е тиежка сесията.Договарят рестото и всичко е ОК

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?