Следвайте ни

След грозния хомофобски екшън с деца: Шествие в Пловдив срещу омразата

viber icon

Група младежи организират шествие в центъра на града под тепетата под надслов „Пловдив срешу омразата“. Чрез инициативата те ще покажат подкрепата си към нападнатите на 27 септември в Цар-Симеоновата градина тийнейджъри. 

Припомняме, че тогава група младежи, наричащи себе си бултраси, тормозиха и замеряха с яйца и брашно свои връстници в Цар-Сименовата градина с мотивите, че прочистват парка от гейове и лесбийки и хора, приличащи на такива. 

Участниците се събират в 17.30 часа тази събота пред сградата на общината, след което ще се придвижат по маршрута на агресорите - до Виенския павилион в центъра на Цар-Симеоновата градина. Очаква се на мястото да има засилено полицейско присъствие. Организаторите коментират, че след като са  сформирали събитието, са получили подкрепата и на неправителствени организации, които се занимават с опазването на човешките права и борбата с дискриминацията. 

Димитър Димитров, един от организаторите, коментира посланията, които иска да бъдат отправени.

„Всеки може да се припознае по един или друг признак с потърпевшите. На всички тези хора искаме да кажем, че те не са нежелани в нашия град, че ние ги обичаме, ценим и подкрепяме. Всеки, който смята, че това не го засяга, нека се замисли – утре това може да са техни близки и познати, колеги, роднини, дори техните деца. Остро осъждаме и коментарите в медиите, че подобен род прояви са „нещо нормално“. Всяка форма на насилие оставя своите белези, а самото то е признак на сериозен проблем в обществото“, смята той. 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гошко

Гошко

10.10.2020 | 22:00

Пак ще кажа- Симпатяги!!! Винаги (от време Оно) ги е имало и Ще ги има! Така, че приемайте ги! На никой не пречат!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?