3906

След две години мотаене: Строители в офанзива на закъсалите улични ремонти в Пловдив СНИМКИ

Здравко Димитров обеща, че ще пререже лентата на дълго ремонтираната ул. "Даме Груев" на 2 ноември

 

Офанзива се вихри на закъсалите със сроковете ремонти на бул. „Александър  Стамболийски“ и ул. "Даме Груев" в район "Южен". На булеварда, затворен от началото на тази година, като на пожар строителите бързаха в събота да асфалтират участък  между кръстовището с ул. "Димитър Талев" и пресечката за ул. "Люсиен Шевалас",  която води до училище "Димитър Талев". 

 

Тротоарът пред читалището е непроходим и пълен с капани

 

"Стараят се за изборите, след като 10 месеца не можаха да завършат тези стотина метра. А иначе не виждаме да се работи", коментираха иронично хората, които живеят в жилищния комплекс „Южен“. На пътя от сутринта бяха струпани асфалтови машини, валяци, камиони. Работата в тази част на булеварда продължи и следобед, въпреки че на следващите две отсечки - до ул. "Стефан Стамболов" и от кръстовището до ул. "Никола Димков", беше като в пустиня - само изкопи, пръст и строителни материали, стоварени до пътя.

 

В пресечките на ул. “Даме Груев” полагаха асфалт

 

Същата предизборна офанзива имаше и на ул. „Даме Груев“, където полагаха пътна маркировка. Историческият ремонт стартира в края на 2021 г. и вече продължава почти две години. Цялата улица беше затворена, описаха ситуацията читатели на „Марица“. Движението беше пуснато в края на работния ден - в четвъртък,  и отново спряно, за да направят пешеходни пътеки и осеви линии.

„През летните месеци, които бяха благоприятни за работа, виждахме по двама до четирима работници на целия път, а сега преди изборите бързат да наваксат забавянето“,  възмутени са търговците, чиито магазини се намират на „Даме Груев“.

По договор на фирмата изпълнител „Парсек Груп“ с Община Пловдив  ремонтът и разширението на стойност 7,5 млн. лева трябваше да бъдат завършени в срок от 10 месеца, тоест още през миналата есен. Само малката отсечка - от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, беше въведена в експлоатация.

Ден преди изборите довършваха и маркировката    Снимки от Наташа Манева

 

В Община Пловдив очакваха улицата да бъде отворена в събота, а завчера кметът Здравко Димитров каза, че ще пререже лентата на 2 ноември. Дотогава обаче трябва да се свърши още много работа, видя екипът на „Марица“. Пешеходните тротоари около читалище „Христо Ботев“ не са готови, шахтите не са затворени, не са наредени изцяло и паветата. Тротоарите се правят с вибропресовани светли плочки и ивици от павета, каквато практика беше въведена преди години с ремонтите на бул. "Руски" и "Васил Априлов".

Към читалището е изградена повдигната пешеходна пътека, но тротоар няма. Пешеходците ще се качват на терасата по две рампи, които също не са завършени. Част от терасата е разрушена и трябва да се възстанови.

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 8 оценки
4.3/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Романов

Романов

01.11.2023 | 06:35

Погледнете работниците и ще се досетите за качеството!

Отговори
3 0
Ahaaa

Ahaaa

30.10.2023 | 21:10

Ами какво става с ДУНАВА и СЕВЕРНИЯ и ГОЛЯМО КОНАРСКО и МАРИЦА СЕВЕР.... Много далаверка още има ахааааа

Отговори
15 2
werew

werew

30.10.2023 | 20:53

Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук -----> https://lmy.de/keto

Отговори
1 4
Потърпевш

Потърпевш

30.10.2023 | 20:23

Каквото си избирате, това ще сърбате драги Избиратели. Така наречения бул. Южен, по новому Ал. Стамболийски, няма шансове да се превърне в Булевард. Ще има ремонт на ремонта, докато може да се лапа.

Отговори
28 1
Имаме ШАНС сега, в неделя

Имаме ШАНС сега, в неделя

31.10.2023 | 13:49

да ги изметем!!! Нека го направим!!! Нека сложим началото на КРАЯ на царуването на герб!!! От нас зависи! Машините в РИК ни очакват в неделя за да дадем шанс на града ни!!!

Отговори
2 2
Липсващият тротоар при читалището

Липсващият тротоар при читалището

30.10.2023 | 20:22

показва идиотизма на проектанти и одобряващи в общината. Какво ще правят пешеходците, включително майки с колички и евентуални инвалиди? Ще пресичат насам натам ли?

Отговори
21 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?