Следвайте ни

След черния рекорд с COVID-19: Директорът на полицията с личен призив към пловдивчани

viber icon

Директорът на полицията старши комисар Йордан Рогачев отправи силен личен призив към жителите на Пловдивско, след като областта оглави черната статистика за заразените с коронавирус през последното денонощие. Ето какво заяви директорът на полицията:

Скъпи пловдивчани, жители на град Пловдив и областта, само с  дисциплина, правила, воля и упоритост за тяхното спазване ще успеем да продължим да следваме ритъма на нашите ежедневни ангажименти и нормални темпове на живот в новата реалност. За това разчитам на вашия личен пример.

Със своето послание и апел се обръщам към вас преди всичко като човек и  родител- нека продължим да спазваме противоепидемичните мерки, когато сме на обществени, закрити и публични места- да пазим себе си и околните!

Само след броени дни училищните дворове и класни стаи ще изпълнят с родители и деца, след като министерство на образованието обяви, че новата учебна година ще стартира присъствено. Макар че някак естествено приехме да живеем и работим нормално в условията на коронавирус,  апелирам всички жители на пловдивска област да продължат да  бъдат социално отговорни и да спазват мерките, за социална дистанция.

Вероятно деца,  родители  и учители очакват с нетърпение да се срещнат отново в училищния двор, в класните стаи, да посещават и споделят общи преживявания по време на различни обществени събития, инициативи- концерти и състезания, но нека не забравяме, че за да бъдат нашите домове спокойни и безгрижни, изпълнени с детски смях и  споделени моменти, трябва ние - по- възрастните, да дадем пример за подражание като спазваме всички препоръчани противоепидемични мери.

Децата и младите хора са нашето бъдеще- мощен фактор на промяната на следващото поколение. Нека приемем тази криза като възможност и да ги научим на нещо ново-  да развият своята самодисциплина и да станат по- устойчиви, защото само по този начин заедно ще изградим по- безопасно и загрижено общество!

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Зоя

Зоя

29.08.2020 | 14:26

О...нищо не се спазва...90% от хората си казват няма такъв вирус. Да ама има...моя приятелка , 46 год.жена( майка на две деца) беше 10дни с тръба ... без грам никакви придружаващи заболявания...сега ще стане по- весело като започнат и учениците..предположение, че повечето ни учители са в пунсионна възраст, с куп заболявания...

Отговори
0 0
Не че нещо ама да попитам...

Не че нещо ама да попитам...

29.08.2020 | 12:36

Къде са контролните органи?!? Само с призиви и самосъзнание не става! В Пловдив масово се неглижират трите Д...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?