46

След бурята: Пожарникари отводняват подлеза на панира СНИМКИ

Екип от пловдивската служба за противопожарна безопасност започна да отводнява подлеза срещу Международен панаир. На бул. "Цар Борис II Обединител" пристигна пожарна кола и с маркуч извеждаха водата на пътното платно.  Пешеходното пространство беше отцепено от двете страни със сигнална лента, за да не се пречи на работата.

Подлезът беше наводнен по време на проливните дъждове, които се изляха вечерта в петък и в събота. 

Следи от пороите имаше тази сутрин и в подлеза на Чифте баня. Проблемът на това съоръжение обаче е много по-сериозен, защото преминаването през него граничи с филмите на ужасите. В един от коридорите изобщо няма осветление, в другите - едва мъждука. Стените са почернели от влага и мръсотия, дъждоприемните шахти са изкъртени, мирише на тоалетна. 

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов още преди време представи проект за реконструкцията на пешеходното съоръжение за над 3,5 млн. лева, но община Пловдив няма толкова средства и се надява да ги спечели по европейска програма. 

За разлика от подлеза на панаира и на Чифте баня, които се стопанисват от община Пловдив, в пешеходните съоръжения под бул. "Шести септември" до аптека "Марица" и срещу пл. "Съединение" беше сухо и в проливните дъждове. До наводнение не се стигна и в подлеза на Централна гара под бул. "Христо Ботев". Те са предоставени за управление на "Общински пазари", чийто директор е Запрян Тодоров. 

През миналата година и през 2022-ра  Запрян Тодоров ремонтира, макар и с много малко пари, подлезите. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?