46

След бурна дискусия решиха: Няма да отварят за коли пресечката на ул. "Богомил"

Дискусия с граждани, които живеят на ул. "Богомил", в района до бл. 122,  срещу новата подстанция, се проведе в края на миналата седмица заради множество спорове дали да се отвори за коли краят на отсечката, която свързва основната улица с бул. "Санкт Петербург", или да си остане, както е сега - нерегламентирана за МПС. Общественото обсъждане беше организирано от Община Пловдив и в него се включиха ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров и кметът на район "Източен" Иван Стоянов. 

Досега този участък нямаше изход, а според Подробния устройствен план теренът е отреден за зелена площ. Същият статут като на нерегламентирана улица е предвиден и в проекта за пътната инфраструктура в кв. "Гладно поле", който се финансира по европейска програма "Региони в растеж". Над 40 граждани бяха се разделили на два лагера - едни искаха да се придвижват с коли, други бяха против още една "магистрала" в квартала.

"Накрая повечето заинтересовани граждани надделяха с мнението, че е по-добре "улицата" да остане затворена. Разумът надделя", коментира инж. Чилингиров. В Община Пловдив решиха, че бордюрите и тротоарът, които са монтирани в проблемния участък, остават в сегашният си вид, съгласно съгласуваният проект.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
jana

jana

14.11.2022 | 11:02

Значи вместо да се ремонтира готовата вече улица, тя се затвори, защото е по-важно да се направи чисто нов път до новите сгради, които се строят на булеварда. Те са по-важни, защото явно инвеститорите им са по-важни от съществуващото досега население в района. По тази улица, която остава се вдига прах до небето след всяка кола, която минава. Изключително неудобно, просто колите ще минават под блока, както и в момента. А иначе зоната за озеленяване от ПУП просто явно е предвидена вече кой ще я застрои в последствие на това атрактивно място. То банално става вече от престъпните им схеми.

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?