3906

След акцията на „Марица“ и район „Северен“: Пейките  в парк „Надежда“ грейнаха СНИМКИ и ВИДЕО

Пейките в парк „Надежда“ грейнаха в ярки цветове – жълто, червено, зелено и синьо. Служители на вестник „Марица“  и кметството в район „Северен“ с  ентусиазъм се включиха днес в пребоядисването на скамейките.

Направиха го пред смаяните погледи на посетителите от квартала. Освежаването отне броени часове на чевръстия отбор от близо 20 души, а  инициативата бе част от еко кампанията  на вестник „Марица“ и „Хермес медиа“, която тази година се провежда под мотото „Мисия Зелено бъдеще“.    

По обяд групата от журналисти, рекламисти и администрация пристигна в парка „въоръжена“ с ръкавици, четка и кутия блажна боя.  Цветът бе по избор.  Здраво рамо им удариха и служителите от кметството в „Северен“, които се присъединиха към отбора на медията и бързо се заеха с оцветяването на скамейките.    

„Всички си имаме любимо място в квартала за разходка и отдих. Парк „Надежда“ е един от първите в района и в годините многократно е обновяван, но винаги има нужда от още. Затова „Марица“ реши тази година да подари на квартала освежаване на пейките“, каза Русана Пашова, директор на отдел „Реклама“ във вестник „Марица“. 

Тук бе и зам.-кметът на район „Северен“ Цветомир Цветков, който винаги се включва в подобни каузи. Още щом пристигна с колегите си, той се захвана да смени части на една от люлките, за да е по-удобна за малчуганите.  

„Намирам тази инициатива за страхотна, защото от началото на нашия мандат сме се заели с облагородяването на  парковете и градинките. Желанието ни е да насърчаваме гражданите да се включват активно - да поддържат пространствата пред блоковете и домовете си. Участието ни  ще е един добър личен пример“, коментира Цветомир Цветков.

 

В традиционната инициатива на вестник „Марица“ и „Хермес  медиа“ тази година се включи и „#ПромениКартинката“ –кампания на „Филип Морис България“, която информира за замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и провокира към отговорно потребителско поведение.  

„Тази гледка направо гали очите. Хубаво е пейките да се пребоядисват, сега направо грейнаха“, коментира 81-годишният Атанас Тошков от квартала, който често се отбива в парка.  Щастлива от гледката бе и 74-годишната Христина Георгиева, която приспиваше 10-месечния си внук. 

Браво на Вас, често идваме тук с малкия и сега ще стане още по-уютно, каза Христина. Тя напомни, че трябва обаче да сме по-добри стопани и да пазим направеното.

Ако се чудите как да започне денят ви утре, присъединете се към нас.  Екипът на вестник "Марица" и рекламна агенция "Хермес медиа" канят пловдивчани да се включат в акцията по почистването на зоната около реката в района на Захарна фабрика. Началото е в 11 часа, а сборният пункт - пред магазин "Лекси".  

Снимки от Наташа Манева   

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?