Следвайте ни

След агресията в пловдивско училище: Нападнатият от гневен баща седмокласник не иска да се върне в клас

viber icon

Седмокласникът от ОУ "Княз Александър I", който беше нападнат от разгневен баща в час по химия, отказва да посещава учебните занимания заради преживения стрес. 

Екшънът с нахлулия в класната стая 50-годишен А.П. се разигра в сряда и оттогава момчето не е стъпвало в училище. Той не е пострадал, но е психически травмиран.

"Нормално е да е в шок. Изведнъж влиза някакъв огромен мъжага, грабва те за якето и започва да ти крещи, че ей сега ще те размаже", разказаха пред "Марица" съученици на  тийнейджъра, станал мишена на родителска агресия.

Развилнелият се баща, който беше задържан още същия ден за 24 часа, го очаква обвинение за хулиганство. Прокуратурата вече образува бързо производство срещу него.  Към бащата има издадена и ограничителна заповед за посещение в основното училище. 

Родителите на момчето пък са подали жалби до Агенцията за закрила на детето и до Детска педагогическа стая.

По думите на директора Анета Вълева 50-годишният мъж агресивно вилнял из учебното заведение, въпреки многократните опити на охраната да бъде спрян. Инцидентът се разиграва, след като дъщеря му се оплакала, че ученик от горните класове я е пребил.  

“Така е написано и основанието в жалбата”, коментира директорката, която смята, че петокласничката е предала преувеличена информация на баща си, който пък афектиран от случая, решава да нападне седмокласника. Вълева категорично отхвърли обвиненията, че момичето е било със сериозни наранявания.

Според свидетели на инцидента с петокласничката, тя е била блъсната от поток ученици, излизащи от класните стаи.

След като при блъсканицата си ударила крака, тя веднага се обадила и оплакала на баща си. Той пристигнал незабавно и влязъл през централния вход на училището. Пазачът нямал шанс да го спре, защото мъжът бил висок към два метра и тежал около 130 килограма.

Ядосаният родител взел дъщеря си от час и заедно с нея влетял в кабинета по химия. Докато се заканвал на седмокласника, той блъснал и учителката, която се опитала да спре саморазправата. Преподавателката си е взела болнични след инцидента и засега отказва коментар на преживяното.

В момента с останалите деца, които са били свидетели на нападението върху техния съученик в сряда, работят психолози. 

Случаят се коментира от всички родители и децата от училището, в което учат близо хиляда ученици. "Такава агресия и брутално поведение, при това от родител, досега не са се случвали", твърдят преподавателите.

“Моята дъщеря чу за случая тази сутрин и естествено се притесни, чудеше се как ще отиде на училище, въпреки, че не е била пряк свидетел на инцидента.

За нас като родители е неприятно децата ни да са травмирани и в очакване, че нещо може и на тях да се случи, докато са в класната стая. Трябва да има по-мирен начин за решаване на такива проблеми”, заяви пред "Марица" майката на четвъртокласничка.

 

снимка на автора

Кристина Гайдаджийска

Редактор-репортер - екип "Шоу"

Редактор   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?