2374

След 30 години отлична служба: Съдия Пенка Стоева от Пловдив с почетен знак и награда

Съдията в Окръжния съд в Пловдив Пенка Стоева-Йоаниду получи отличие „личен почетен знак първа степен – златен“ и парична награда в размер на 1000 лв. от Съдийската колегия на ВСС за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Наградата е предложена от Розалия Шейтанова, председател на Окръжния съд. Тя се мотивира с дългогодишната работа на съдия Пенка Стоева-Йоаниду в органите на съдебната власт. Юристката започва кариерата си като стажант съдия в Окръжен съд – Пловдив през 1984 г., а от 2005 г. е съдия в Окръжен съд – Пловдив. Има близо 30 години стаж в съдебната система. Съдия Пенка Стоева е разглеждала някои от най-сложните граждански и търговски дела в Окръжен съд – Пловдив и се е доказала като опитен професионалист, боравещ отлично с правната материя.

Съдийската колегия на ВСС освободи Пенка Стоева от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Пловдив на основание чл. 160 във връзка с чл. 165 ал.1 т.2 от Закона за съдебната власт. Розалия Шейтанова й връчи и Почетен плакет на Окръжен съд - Пловдив и й пожела здраве от името на всички служители и магистрати.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?