Следвайте ни

След 10 месеца: Жената без минало от Пловдив вече има документи

viber icon

Рускинята Любов Петрова, която бе намерена от социални работници да скита в неадекватно състояние в Пловдив в края на 2019 година до дни ще има нови лични документи. 56-годишната жена беше настанена миналата година в дом за стари хора от Агенцията за социално подпомагане. 

Ваденето на лична карта за жената с изтрито минало отне близо 10 месеца.

Петрова нямаше никакви документи, нито багаж и дом. Единственото, което успяла да каже на социалните работници в началото е името и годината си на раждане – 1955. 

Много по-късно обяснила, че съпругът й е починал, а децата й са в чужбина и изобщо не се интересуват от нея. Те дори не правят опити за контакт. От разговорите с нея става ясно, че е имала жилище, което и досега не е ясно как е било продадено. 

Първо Любов бе настанена в центъра за психично здраве. Оттам е преместена в приюта за стари хора.

„В приюта са стигнали до момента, за издаване на лична карта на жената. Когато получи такава тя ще бъде настанена по-трайно в друга резидентна услуга, която отговаря на профила й“, каза директорът на „Социално попомагане“ д-р Надя Танева.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?