1939

Славният "Морски сговор" чества вековен юбилей в Пловдив

Точно 100 години от създаването си чества Елитен спортен клуб (ЕСК) "Морски сговор" в Пловдив. Юбилеят на славната организация под тепетата бе в края на миналата година, а на самия клуб на национално ниво - две години по-рано. Събитието ще бъде отпразнувано тази вечер с Виенски офицерски бал, наричан още "Бал на Ивановците". Той се провежда ежегодно в дните преди Ивановден, по стар стил (20 януари) и подкрепя различни благотворителни инициативи. 

"Тази година фокусът е насочен към талантливи деца на военнослужещи", съобщи празидентът на ЕСК "Морски сговор" Иван Соколов, цитиран от gustomedia.bg. 

Той обясни, че балът се провежда със Съвместното командване на специалните операции в Пловдив и по тази причина дрескодът за военнослужещите е официална парадна униформа. Офицерите са предвождани лично от генерал-майор Явор Матеев, командир на СКСО - Пловдив, който неизменно е в компанията на чаровната си съпруга Невяна Митева.  

Членовете на "Морски сговор" обличат фрак / смокинг, бяла риза и папийонка. Съпругите, които ги придружават, са в изискани официални рокли, като за гала събитие. 

Соколов направи изричното уточнение, че Съвместното командване на специалните операции в Пловдив и ЕСК "Морски сговор" са структури с над национално значение, които намират пресечна точка и в благотворителността. 

Събитието ще се проведе в ресторант "Тримонциум", поканени са обласният управител Ангел Стоев и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Въпреки традиционната официалност на Виенския бал, тази вечер менюто ще е символично. Предпочитаме средствата да отидат за благотворителната ни кауза. Ще вдигнем традиционната наздравица за Ивановците и още една -  за 100-те години, в които ЕСК "Морски сговор" съществува. Отправям послание за приемственост и плодотворни години", каза още президентът на клуба Иван Соколов. 

ЕСК "Морски сговор" е създаден и съществува като типично мъжка организация. В нея членуват 60 души - успели в професията, бизнеса и личния си живот.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?