49

Слави Георгиев предлага мерки за борба с презастрояването в Пловдив

Презастрояването на Пловдив е факт от години и създава редица проблеми като мръсен въздух, рекордно РЗП в статистиката, което често е за сметка на нови паркове и зелени площи. Детските градини в по-новите квартали пък са кът.

Затова независимият общински съветник Слави Георгиев ще търси диалог с администрацията на кмета Здравко Димитров и останалите старейшини с цел намаляване вредите от поголовното строителство. Той е приготвил план от три точки, който цели намаляване презастрояването в града, увеличаване на зелената му система и развитието на инфраструктурата. Идеите си Георгиев ще предложи по време на разглеждането на проектодокумента на „Програмата за разпореждане на общински имоти“ и ще настоява те да залегнат в него.

Според него, за да се решат проблемите на Пловдив, всяка година общината трябва да преотрежда свои имоти за застрояване в имоти за озеленяване. Другата важна глава, която трябва да залегне в документа, е за придобиване на имоти за общинска инфраструктура - детски градини, ясли и училища.

„Това е особено необходимо предвид бързото разрастване на Пловдив в южна и западна посока, където в близко бъдеще ще имаме удвояване на районите “Южен” и “Западен” при отсъствието на каквато и да е инфраструктура за добро качество на живот“, аргументира се Слави Георгиев. 

Общинският съветник смята още, че местната администрация трябва да заделя средства за облагородяването на междублоковите пространства или да ги управлява съвместно с живущите в непосредствена близост, защото те са част от белите дробове на града. Той ги определя като безстопанствени, тъй като към момента Общината се грижи единствено за косенето и дератизацията им. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
по-добре късно, отколкото никога

по-добре късно, отколкото никога

23.01.2022 | 16:06

По коментарите личи, че много нашенци продължават да говорят за проблемите предимно в минало свършено време. Това трябвало да се направи преди 10 години, ама сега било вече много късно, виждаш ли, и хайде нищо да не правим. Нямало смисъл. Сигурно и преди 10 години са дрънкали същото, та затова сме на това дередже. Един съвестен съветник да се появи и да направи конкретно предложение, и насреща му армия "знаещи" нищоправци. Подкрепям инициативата на г-н Георгиев, и нека видим кой в Общинския съвет в Пловдив ще посмее да НЕ я подкрепи.

Отговори
0 2
Естествено лапачите ще отхвърлят идеята,без да им мигне окото

Естествено лапачите ще отхвърлят идеята,без да им мигне окото

23.01.2022 | 17:58

О,почти всички съветници няма да подкрепят идеята на г-н Георгиев.И изобщо няма да им мигне окото.За тях няма мърдане.Икономически са зависими от лобитата в Пловдив.Смеят ли да гласуват ,както не трябва.

Отговори
3 1
!!!!!!!

!!!!!!!

23.01.2022 | 11:33

https://www.dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii

Отговори
1 1
Реалист

Реалист

23.01.2022 | 11:00

Г-н Георгиев,да бяхте "благодарили"за сегашното състояние на г-н Тотев и г-н Димитров.Планът Ви не е лош,но е безвъзвратно закъснял.И сте наясно,че повече от половината общински съветници са свързани със строителни фирми.Вече и последните свободни терени са предварително ангажирани.Консултирайте се с групите на, така наречените, бидони и новата Мата Хари на господин Борисов .

Отговори
4 2
Дриско

Дриско

23.01.2022 | 12:00

И понеже е закъснял, та дай нищо да не правим по проблема, щото бай Реалист писал някъде си под няква статия, че ГЕРБ са виновни и до там .... :)))))

Отговори
3 3
Идеята Ви е за уважение,но на този етап неизпълнима.

Идеята Ви е за уважение,но на този етап неизпълнима.

23.01.2022 | 12:48

Ами,като плана ви е закъснял,няма да се реализира г-н Георгиев.Това според мен искат да ви кажат хората.А нереализирана идея си остава само едно добро пожелание. Захарен памук.И как ще си реализирате плана,като сте сам самичък в Общинския съвет.В него има реалности,които ,за жалост ,не са във Ваша полза.Хубавото е само,че правите добро впечатление,което не е малко, на част от пловдивчани.Но това не означава непременно гласуване,ако решите да се кандидатирате за следващите избори.Справка, Любозар Фратев.

Отговори
3 2
4000

4000

23.01.2022 | 10:32

Вече е много късно. Такива мерки трябваше да се вземат преди 10г. Сега е кооперация до коперация, комплекс до комплекс. Гаражи няма и за 30% от апартаментите, всеки спира на улицата и понякога за да намериш къде да паркираш обикаляш половин час и може да намериш място на 300-500 метра от жилището си. И най-лошото е, че е големи свободни площи, вместо да се правят паркове с дървета се застрояват от огромни никому ненужни комплекси. Последният пример е от Тракия до пощата - там ще се строят стотици жилища, има 6 или 7 крана в момента - за сравнение на Ст. Ботев са 3, на Ст. Локомотив 2 крана.

Отговори
10 2
Най-после някой

Най-после някой

23.01.2022 | 12:25

Трябва да има търсене на отговорност и налагане големи глоби от служителите, които са издали разрешения за строеж, разрешение за ползване, въвеждане в експлоатация за сгради, за които не са изпълнени изискванията на закона относно осигуреността на обектите в нея с гаражи и паркоместа.. Такава осигуреност законът изисква и при промяна на предназначение.

Отговори
1 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?