Славчо: Каракачанов, да се оттеглим и двамата!

Кметът лансира за лидер на ВМРО своя заместник Петко Атанасов

Нова тактика за помиряване във ВМРО - БНД измисли кметът Славчо Атанасов. Той няма да претендира за лидерския пост, ако Красимир Каракачанов се оттегли от управлението на партията. Във ВМРО нещата са драматични, ситуацията е патова и ние трябва да излезем от нея, каза Атанасов и обясни, че за първи път оповестява предложението си към Каракачанов пред медиите. Дори и на най-близките хора не съм го споделил, допълни кметът. Разговор с председателя на тази тема не е воден, но според градоначалника в партията има достатъчно кадърни хора, за да я изправят на крака. Петко Атанасов например може да стане лидер, лансира заместника си кметът и направи уговорката, че ако го изберат, няма да е вицекмет. Петко Атанасов отговаря за общинската собственост вече втори мандат и се счита за дясната ръка на градоначалника.

Петко Атанасов е изключително опитен работник за ВМРО, похвали вицето си Славчо Атанасов. Искрен Веселинов от Русе също не е за подценяване, свесен човек е и двамата биха могли да бъдат съпредседатели, допълни кметът.

Не искам да последваме съдбата на повечето партии, които са се разцепили, подчерта той и разказа, че през почивните дни е бил в Благоевград по партийни дела. (Б.а. - кметът не беше в общината и в петък). Там настроенията са категорични - Каракачанов трябва да направи стъпка встрани. Петнадесет области с най-силните структури подкрепят мен и 13 - Красимир. В това състояние не виждам бъдеще за организацията, затова седим от няколко години на 1 процент доверие - това е срамота, коментира кметът.

НАДЦАКВАНЕ В КОАЛИЦИЯТА

БСП ще направи грешка, ако се оттегли от управлението на Пловдив. Така Славчо Атанасов коментира вчера критиките спрямо ВМРО, прозвучали на местния форум на социалистите в неделя. Всяка коалиция е едно изпитание, в такава ситуация изключително трудно се управлява, подчерта градоначалникът и увери, че е доволен и от двамата зам.-кметове от БСП - Александър Константинов и Ганчо Колаксъзов.

Червените започват масирана медийна атака, за да покажат, колко много работят. PR-ът на БСП в общината оповести вчера, че четири дни подред до края на седмицата ще има маратон от пресконференции на дирекциите, подчинени на зам.-кмета Александър Константинов. Предполага се, че другата седмица е определена за реклама на втория зам.-кмет от БСП по евроинтеграцията Ганчо Колаксъзов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
liliput

liliput

27.10.2009 | 22:47

tova skp4e da otiva pri hubavata eleha i iasov ! komunisti4eska podloga! da zeluva raka na gerb i da si vdiga partakesite barabar s 4ervenite!

Отговори
0 0
петко

петко

27.10.2009 | 08:13

Славчо,човече наивно...стига се излагай вече.За съжаление стана и цял град се срамува от твоите простотии.Ти не можа Дойчинова да махнеш ,искаш Каракачанов...легни и поспи малко,пий си хапчетата и си гледай семейството,явно с политиката не се получават нещата..

Отговори
0 0
yti

yti

27.10.2009 | 07:54

Slav4o prestani da se zanimavaw s politika ne vijdaw li 4e ve4e nikoi nete vzema na serozno tisi bita karta ne go li rasbiraw ili se praviw na lyd.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?