Следвайте ни

Слънчев финал на 2019! Главната се пръска от народ СНИМКИ

viber icon

Приятното и слънчево за сезона време извади стотици пловдивчани по улиците в центъра на града.  Температурите достигнаха девет градуса и позволиха на зиморничавите жители да отбележат с разходка последния календарен ден, в който градът е Европейска столица на културата 2019. Мнозина се поразтъпчиха за здраве преди да седнат на пословично тежките новогодишни трапези.

В Стария град обикаляха учудващо много туристи, избрали да посрещнат 2020 г. под тепетата. възрожденските къщи и музеи бяха отворени и приемаха любопитните посетители. На Джумаята пък ги очакваше необичаен спектакъл на двама младежи. Единият свиреше коледни песни на арфа, а другият рисуваше ебру (рисунки върху вода).

Заведенията в Капана и на Главната улица се пръскаха от клиенти. Атмосферните условия позволяваха на всички да седят на масичките навън, без да се страхуват от измръзване.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?