Следвайте ни

Слагат патрул до всяко училище и детска градина в Пловдив

viber icon

През новата учебна 2020-2021 г. пловдивската полиция ще бъде ангажирана със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения в града и региона. Още от 15 септември по улиците ще бъде забелязано засилено присъствие на униформени служители и полицейски автомобили пред всяко учебно заведение.

"Правим това, за да пазим живота и здравето на децата. Ежедневно в сутрешните и следобедни пикови часове полицейски патрули ще бъдат разположени в близост до всяко училище и детска градина. Служителите ще подпомагат деца и родители, като съблюдават за недопускането на проблеми, свързани с безопасното придвижване и паркиране във времето, когато родители оставят или вземат от училище своите деца. Ще продължат и полицейските проверки сред подрастващите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества", каза директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

През изминалата учебна година служители на районните управления реализираха множество акции, с които постигнаха ограничаване и неутрализиране на действия, свързани с разпространение и употреба на наркотици сред подрастващи.

В началото на новата учебната година униформени служители и психолози ще започнат разяснителна кампания в училищата, свързана с превенция сред подрастващите - за това как да се пазят на пътя и да се придвижват безопасно, къде могат да пресичат улицата, какво трябва да направят, след като се качат в автомобила, как да пътуват в градския транспорт и къде да пресекат, след като слязат от автобуса.

Открити уроци по безопасно движение ще бъдат изнасяни от служители на сектор „Пътна полиция“ пред най-малките - възпитаниците на детски градини в областта. Заедно с училищните психолози представители на полицията ще беседват с децата за тормоза в училище и ще ги насърчават да споделят с родители и близки, като ще разясняват и в кои случаи е необходимо да бъде търсено съдействие от компетентните органи.

В часовете на класа и на родителски срещи по време на учебната година ще бъдат организирани тематични беседи, свързани с последиците от употребата на наркотични вещества.

"Полицията застава твърдо зад каузата, която засяга всички нас - Да накараме заедно подрастващите да кажат „НЕ!” на наркотиците", категоричен е Рогачев.

От началото на септември и с приближаването на първия учебен ден се очаква засилване на трафика в областта. Мерките, които ще се предприемат, са насочени към поведението на всички участници в движението, както в градовете, така и в малките населени места. Ще се осъществява контрол и по второстепенните, и по общинските пътища. Ще се използват максимално всички налични технически средства с цел контрол и превенция.

С акциите „Да пазим живота на децата“ „Антидрога в училище“ и засилени полицейски проверки на водачи полицията под тепетата ще гарантира обществения ред и сигурността на територията на областта през учебната 2020-2021 г.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?