Следвайте ни

Сладки за хиляди левове изгоряха в запаления склад СНИМКИ

viber icon

Сладкарски изделия за хиляди левове и празни кашони изгоряха в склад в северната индустриална зона на Пловдив в близост до гара „Филипово“. Единствено офисът на фирмата е успял да се спаси от огнената стихия. Това обясниха пред „Марица“ очевидци. Сградата се намира на ул. Георги Бенев 9, където се помещава фирма Express 2019. По думите на работещи в близките халета унищожените сладки изделия били на известна турска фирма.

Пожарът е тръгнал от покрива, който е дървен, а пламъците са били високи около 20 метра. От силната температура на огъня конструкцията е рухнала и е паднала в сградата. Пожарникарите се бореха с огнената стихия повече от четири часа. С цел пламъците да не се пренесат към съседните постройки, огнеборците обезопасиха съседното хале, което е пълно с дървен материал.

Непосредствено до горящия склад се намира и помещение, пълно с хиляди кашони с маратонки. Във всеки кашон имало по 12 чифта обувки.  „Притеснявах се да не се подпали и той, защото ако пожарът се беше прехвърлил цялата ни стока щеше да замине. А от там при малко по-силен вятър можеше да се разнесе и из другите постройки. Тези складове са лесно запалими – строени са през 50-те години на миналия век и са с дървена конструкция“, казва Георги Кутрянов.

Притеснен за 17-те си тира, които са паркирани в съседство, беше и Александър Младенов, който е собственик на транспортна фирма. „Зад нашия гараж има цистерни за горива, не ми се мисли какво щеше да стане ако вятърът беше закарал пламъците към тях. Наложи се да преместя всичко“, каза Младенов. 

Не е ясно кога точно е избухнал пожарът в склад за сладкарски изделия, но сигналът за него е подаден около 7:30 часа в петък.  По думите на работещите в района, сигналът за инцидента е подаден от шофьор на камион, който е карал стока за Ulkier.

“Като дойдохме на работа в 7:55 вече бяха дошли две пожарни. После дойдоха още 3“, разказват работещи в Индустриалната зона. Те подозират умишлен палеж, но от пожарната все още нямат версия за огнената стихия.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?