Следвайте ни

Скръбна вест: Отиде си легендата на „Балкантурист“ Михаил Боев

viber icon

Отиде си едно емблематично име от хотелиерския и ресторантьорския  бранш под тепетата - Михаил Боев. Това се случи след тежка катастрофа и близо 24 дни в кома, научи „Марица“.

Михаил Боев е роден на 28 септември 1941 година в село Поибрене, Пазарджишка област.  

Първата ми любов е хотел „Марица”, но голямата е парк-хотел „Ленинград”, обичаше да казва Михаил Боев. Дипломиран инженер-технолог, кадър на Висшия институт по хранително-вкусова промишленост, той е назначен за заместник-директор на хотела осем месеца преди откриването му през 1981 г. От 1965 година работи в системата на Балкантурист, бил е управител на хотелски комплекси, Директор на хотел Санкт Петербург, Централна школа по туризъм, хотел Марица и Новотел Пловдив за Балкантурист. В последните години управляваше малка семейна фирма, която организираше курсове за подготовка на кадри в различни браншове.

Само за минути стотици приятели на Михаил Боев написаха своите съболезнования в профила му във Фейсбук. Ще го запомним като мил, ведър и харизматичен човек! Но преди всичко като един много светъл и добър човек!  - споделят повечето от тях.

Редакцията на „Марица“ изказва съболезнования на близките му!

 

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?