46
Следвайте ни

Скъсан кабел затворил прелеза на "Пещерско шосе" СНИМКИ

viber icon

Скъсан кабел е причината за неработещия жп прелез на бул. "Пещерско шосе". Това каза пред "Марица" директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. Това е информацията, която са му предоставили от НКЖИ. По думите му техниката е доста остаряла. Заради проблема от общината ще настояват за среща с представители на НКЖИ. По думите му, проблемът вече е отстранен и бариерите работят. Колите обаче са задръстили булевардите около прелеза и все още не могат да се изтеглят. Шофьорите, които искат да избегнат нерви, ще трябва да си подбират алтернативни маршрути. Попадналите в задръстването са побеснели и се чудят защо прелезът не работи за пореден път. "Не стига, че като идва влак пускат бариерите 15 минути по-рано, ами сега и това", възмущават се пътуващи. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

??????????

??????????

17.09.2021 | 18:22

Незнам за пещерско шосе ,но сутринта в 8,50 прелеза на шести септемрври беше затворен и сложен знак забранено влизането.Задръстването беше на макс.

Отговори
1 0
Проверявайте с точност преди да пишете статии

Проверявайте с точност преди да пишете статии

17.09.2021 | 12:58

Първо – публикувайте проверени данните от няколко източника; Второ – тези прелези, когато няма повреди в гарите Пловдив и Филипово или повреден влак се затварят за 2 до 5 минути (толкова време минава от спускането на бариерите до минаването на влака и вдигането им); Трето – причината днес да са затворени толкова много време не е в техниката на прелезите. Те са си изправни. Затворени са, защото при прелезопазачите се е задействала информация за заминал влак и те са длъжни да свалят бариерите. Тази информация е била фалшива от повреден кабел в централна гара от „много разбиращи и кадърни“ човечета. Изцяло виновен за това прелезите толкова много време да седят затворени е ръководителят по движението в централна гара. Дори в случаите на авария той дава разрешение на прелезопазачите, посредством пломбиран бутон за такива случаи да вдигнат бариерите. Обаче днес явно го е мързяло или толкова си знае задълженията; Четвърто – в цял свят има милиони прелези. В градове по-големи от Пловдив има по 5-10 прелеза в тях с трафик в пъти по-интензивен. Просто тук никой не спазва правила и това води до хаос. Ако днес този човек си беше свършил веднага работата да даде разрешение да се отворят прелезите, изобщо нямаше да се стигне до това. Ако трябва да се търси отговорност – то тя е в него. Казвам ви го като запознат.

Отговори
6 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?