Следвайте ни

Скандал с предизборни плакати на стена с графити в Пловдив

viber icon

Стена с графити на ул. "Ген. Радко Димитриев" осъмна облепена с предизборни плакати.  Сигналът идва от общинския съветник Йордан Василев, който е споделил снимка във фейсбук и е написал:

"Когато претендираме, че носим промяната, няма как не уважаваме труда на другите! Да унищожиш стена с графити, за да си налепиш плакатчетата е низко!".  

Под текста е приканил отговорните институции да се самосезират. 

От снимката става ясно, че стената е облепена с плакати на КП „Ляв съюз за чиста и свята република“ и на ПП "Има такъв народ". 

С редакцията на "Марица" се свърза Павел Иванов от КП "Ляв съюз за чиста и свята република“, който даде уточнението, че панелите за графити на ул. „Ген. Радко Димитриев“ са сред разрешените от Общината места за поставяване на агитационни материали на територията на район "Източен". 

Хората на Слави реагираха на поста съвсем в противоположна посока - уведомиха лично прокуратурата.  Сигналът е от името на областния координатор на ИТН Николина Деспотова и гласи: 

"На 4 юли вечерта видях във фейсбук публичен пост на общинския съветник от Пловдив Йордан Василев, който описва, че на ул. "Радко Димитриев" има неправомерно поставени плакати на ПП "Има такъв народ". Към поста са приложени снимки на плакатите. незабавно разпоредих проверка и установих, че всички налични плакати за Пловдив са поставени по предназначение и на определените със заповед на кмета на Пловдив места. 

Ръководството на ИТН в Пловдив няма данни кой е напечатал плакатите, показани в поста на г-н Йордан Василев, кой се е разпоредил те да бъдат поставени на ул. "Радко Димитриев" и кой физически ги е поставил там. 

Ние от ПП "Има такъв народ" поддържаме принципната позиция, че Република България е правова държава и във всяко свое действие ние се ръководим от това. Във връзка с изложеното молим Районна прокуратура-Пловдив да извърши незабавна проверка по нашия сигнал и, ако се установи наличието на престъпление, да ангажира отговорността на съответните лица. Молим незабавно да предприемете мерки по премахването на плакатите с оглед гарантиране на честна и равнопоставена предизборна кампания, основана на разбирането за справедливост и взаимно уважение". 

Припомняме, че в съботния ден полицията и прокуратурата се заеха да проверяват друг сигнал, отново касаещ ИТН. Той е във връзка с поставянето на предизборни постери върху българското знаме и това на Пловдив по Асеновградско шосе. Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Евстати

Евстати

05.07.2021 | 15:58

Къде е скандалът??? Този панел е определен от 16 РИК за поставяне на такива материали!!! Защо манипулирате общественото мнени? Ако не ви харесва това решение на 16 РИК, обърнете се към 16-ти РИК не лъжете хората!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?