Следвайте ни

Скандал и шамари в рейса! Пътници се биха заради предпазни маски

viber icon

Страхът и непукизмът от COVID-19 се сблъскват челно и водят ожесточена война в градския транспорт на Пловдив. 

Във всекидневие се превърнаха саморазправите в рейса между пътници, които са с разнопосочни мнения спрямо заразата. 

Едните стриктно изпълняват разпоредбите и се возят с предпазна маска, докато други смятат, че са недосегаеми или че COVID-19 е измислица. 

Читатели сигнализираха за грозна разправия между мъж и жена на средна възраст в автобус 37 от градския транспорт.  Дамата му направила забележка, че стои до нея и че не носи предпазна маска. Заявила му да слиза, ако не му пука за останалите пътници. 

Мъжът се вбесил на забележката и започнал я бута с думите „Ти ли ще ми кажеш, ма? Я си гледай работата!“. Дори се пресегнал да я удари и ѝ бутнал очилата. Пътници започнали да скачат срещу поведението му, но той невъзмутимо им казал да не го занимават и си слезнал на своята спирка. 

Репортер на „Марица“ пък стана свидетел на друг подобен скандал, но между тийнейджър и баба в автобус номер 6. 

Младежът се качи без маска, като бе посрещнат от десетки неодобрителни погледи. Това не го смути и той започна да си рови в телефона. Възрастна жена му каза, че е опасно за него и за останалите, ако не си сложи маска. 

Момчето я погледна презрително и заяви, че собственото му здраве си е негова грижа и че той преценя дали и кога да носи маска. 

Жената остана като гръмната от коментара и потърси съдействие от кондуктора, който заяви, че е безсилен към подобно поведение. 

След кратка разправия, страстите бяха потушени, тъй като младежът слезе от рейса след три спирки. 

Пътниците коментираха, че трябва да се налагат глоби на кондукторите, които допускат хора без маска. „Ние ли трябва да следим дали спазват мерките? Ние ли трябва дружно да изхвърлим нарушител от автобуса?“, запитаха възмутено те. 

Някои споделиха, че в много случаи кондукторите също не носят маска или пък са я сложили само за украса, под брадичката. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Варум чак шамари

Варум чак шамари

26.10.2020 | 13:31

Вадете Калашниците бре Кримките завещани от дедо ви Кви са тия шамари във века на високите технологий Закона на линч и бой между маскирани и ония със истинските си лица Майдан или Маскин бал шъ го наречем Важното е да се биете и разделяте Разделяй и владей Знае ли някой кой го е измислил Въпрос за 1000000000000000000000000 монголски тугрици по днешния курс и Манлихера със 10 000 000 000000000000 патрона или Калашников с кофа за вода за охлаждане на Калашника

Отговори
0 7
irinka

irinka

26.10.2020 | 13:11

Против маските съм но за изпълнение на разпоредби. Начинът за действие е измислен. При такива случаи шофьорът спира докато нарушителят не сложи маска или не слезе. При инцидент вика полиция.

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?